Gå til sidens hovedinnhold

Super vin til helgekosen

Nydelig rødvin til en god pris.

(SIDE2): Røde viner fra Montepulciano passer gjerne til kraftige kjøttretter - det være seg grillmat eller kjøttrik pasta og pizza.

Vinene er laget av familien Dei som har drevet vingård i Toscana siden midten av 1960-tallet, men startet først egen vinproduksjon for snaue 30 år siden. Sangiovese er hoveddruen, og den favnes om med kjærlighet noe man merker i den vellagde vinen. I dag er det Maria Caterina Dei som driver gården, og i tillegg til å gi ut musikk passende til vinen, er hun svært miljøbevisst i sin vinproduksjon på den vakre gården.

Side2 har testet tre viner, fra purung til litt mer voksen i stilen, fra vingården og kan lett anbefale dem til helgekosen.

Dei Rosso di Montepulciano 2010
(#42641, kr 135. Basisutvalg)

Lys rubinrød i fargen. Lett og fruktig duft av friske røde bær og litt blomst. Den har en litt leken og floral stil, men den er ganske tørr med markante tanniner og snill syre. Fruktig og litt urtepreget finish, god sødme og lengde.

Ville valgt til en kjøttrik pizza med kraftig tomatsaus eller for seg selv. Pluss på terningen for denne.

Laget på 80% Sangiovese og 20% Canaiolo.

Dei Vino Nobile di Montepulciano 2009
(#5715701, kr 165. Basisutvalg)

En merker både på duft og smak at denne er bitte litt eldre enn den foregående, selv om det ikke er mye om å gjøre.

Medium dyp rubinrød. Medium intensitet på duften preget av røde bær, grønne urter og litt vanilje. Tørr, men med fine tanniner. Relativt høy syre, god sødme og bra lengde. God saftighet med masse røde bær, fat og urter i en varmende ettersmaken.

Ville valgt til grillmat av mørkt kjøtt eller til fyldige pastaretter med tomat.

Laget på 80% Sangiovese, 15% Canaiolo og 5% Mammolo.

Dei Bossona Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2006
(#4264201, kr 279. Bestillingsutvalg)

Medium dyp rubinrød. God aroma av modne, mørkerøde bær, fat og litt blomst. Veldig god fyldighet, rik sødme og deilige, markante tanniner. Gode røde bær som moreller, samt fat og litt varmende krydder i ettersmaken.

Denne kan ligge i 20 år til, men kan lett serveres til en feit biff i dag.

Laget på 100% Sangiovese.

Kommentarer til denne saken