Gå til sidens hovedinnhold

Vin + musikk = sant

Side2 har testet Ralph Myers vin- og vinylkonsept. Det funker.

(SIDE2): Konseptet «Vin & Vinyl» ble lansert før jul i fjor, og det er den bergensbaserte musikeren Ralph Myerz (Erlend Sellevold) som står bak konseptet.

Romantisk idè
Tre italienske rødviner er lansert i serien, og Ralph har laget musikkmix. For det er vin og musikk det handler om for nordmannen som hiver seg på bølgen av de mange kjendisene med viner i sitt eget navn.

Men konseptet spant egentlig ut fra en romantisk rutine.

-Jeg og kjæresten min kjøpte vinylplater og gikk deretter og kjøpte god vin en gang i uka. Det ble en rolig kveld om vin og musikk. Alt hadde vært bedre, og mye hadde vært løst i verden hvis alle gjorde slikt, hva? ler Ralph.

- Når du hører på vinyl må en ta det rolig, det er ikke som Spotify for eksempel der en kanskje bytter låt etter to minutter. Med vinyl hører du i alle fall hele side A, sier elektromusikeren.

Valgte Italia
Ralph har spilt verden over, og på sin rundturer i Europa og USA har han passet på å stikke innom vingårder for smake vin. For det gode i glasset har han alltid opptatt av, og drømmen om sin egen vin. Men det var Italia som skulle bli vinlandet.

- Da jeg traff Alessandro (vinmakeren, red.anm) klaffet det skikkelig. Han er en dedikert vinmaker, idealist og snill. Og han har en visjon med vinen sin. Man har kanskje den samme litt naive ideen om vin og musikk - å lage den best mulig, sier Ralph.

La Morra ligger i den nordvestlig delen av Barolodalen, og det er vinmarker Alessandro Veglio som står bak de tre produktene; en Barbera, en Nebbiolo og en Barolo. I novemer i fjor ble de vinene lansert. Nebbioloen la grunnlaget for samarbeide. Da Ralph smakte den var han solgt. Så kom musikken på banen.

- Måten man lager vinyl og vin på minner også om hverandre - metoden med pressing, hvordan skape de beste platene og så videre. Det er et annet tempo i produksjonen, sier Ralph.

Men hva med oss som ikke har mulighet til å spille vinylplater? Det har musikeren også en løsning for. Han har lansert sine egne mikser til fredagskveldene med vin og vinyl - og lagt dem på Soundcloud.

Ralph Myerz Vin&Vinyl Barbera d'Alba 2009
(31972, kr 145. Bestillingsutvalg)

Dyp rød med blålige toner i fargen.

Middels kraftig aroma av røde bær som moreller og surt kirsebær. Relativt høy syre med masse friske bær i medium lang ettersmak. Milde tanniner, medium fyldighet og ettersmak av moreller og kirsebær.

Dette er en god kose-drikkevin til fredagskvelden, men passer også til for eksempel til lyse kjøttretter som kylling.

Laget på 100% Barbera.

Ralph Myerz Vin&Vinyl Langhe Nebbiolo 2009
(#1971, kr 190. Bestillingsutvalg)

Lys rubinrød i fargen.

Medium intensitet på duften - men den er frisk og full av røde friske bær, fiol og et hint av fat. Fersk og frisk på smak, ganske stor fyldighet og voksne tanniner - men de er allikevel runde og gode.

Lang ettersmak av masse mørke røde bær og litt røyk.

Denne fortjener en god, fyldig rett gjerne av vilt eller lam.

Laget på 100 % Nebbiolo.

Ralph Myerz Vin&Vinyl Barolo 2007
(#1973, kr 305. Bestillingsutvalg)

Middels dyp mursteinsrød.

Dufter godt av moreller, blomster og av fat. Veldig fast i smaken, med kraftige tanniner og høy syre. Mye fat og sødmefylte mørke bær i en lang avslutning. Dette er virkelig en kraftkar av en vin og Barolo er en typisk matvin - så den bør nytes til et godt og gjerne kraftig måltid med mørkt kjøtt som hovedkomponent.

Laget på 100% Nebbiolo.

Kommentarer til denne saken