Gå til sidens hovedinnhold

I Rogers verden

Trommeslager og bandleder Roger Johansen har laget nydelig musikk til Emily Dickinsons udødelige poesi.

Roger Johansen
World of Emily
Inner Ear/Musikkoperatørene

For tre år siden ga Roger Johansen oss sitt første visittkort under eget navn, ”Evening Songs”. Også den gangen spilte lyrikken til Emily Dickinson (1830-86) en viktig rolle – strålende tolka av Tromsøs store vokalstjerne på jazzfronten, Marit Sandvik. Begge kvinnene er heldigvis ”med” også på ”World of Emily”.

Denne gangen har Johansen, som har spilt jazz sammen med alt og alle de siste 10-15 årene, laga en CD som henter mye både fra jazz, pop, rock og country. Sjøl sier han at artister som Norah Jones, Joni Mitchell og k.d.lang er inspirasjonskilder på mange vis.

Johansen har med andre ord skrevet vakker og melodiøs musikk med tråder til en rekke fortøyningspunkter. Det betyr på ingen måte at han har kasta integriteten på båten for å ”tilpasse” seg – han forteller oss bare at han er i besittelse av et musikalsk sinn med mange spennende rom.

Dessuten har han med seg et A-lag med Jon Eberson på gitar – med en mjukere og varmere tone enn noen gang -, Helge Lien på piano, Sondre Meisfjord på bass og Atle Nymo på tenorsaksofon. Dessuten framstår Marit Sandvik, som altfor få kjenner til fordi hun har valgt å bli boende i Tromsø, som en meget uttrykksfull, varm og sikker tolker av den evige poesien til Emily Dickinson.

Roger Johansen har på ingen måte valgt å lage en tromme ego-trip ut av ”World of Emily”. Han har valgt å lage et varmt, personlig og empatisk dokument og han har lykkes på alle slags vis.

ALLE UKENS ANMELDELSER

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien