Gå til sidens hovedinnhold

Røkke-fisk ga resultatfest

Resultatet økte fra 4 til 54 millioner kroner.

Aker Seafood leverer sterke tall for andre kvartal og kan vise til en enorm forbedring.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt viser et overskudd på 54 millioner kroner fra 4 millioner kroner i samme kvartal året før. Driftsresultatet før avskrivninger vokste samtidig til 49 millioner kroner fra 38 millioner kroner.

Det ordinære driftsresultatet gir også grunn til å dra på smilebåndet. Driftsoverskuddet økte til 70 millioner kroner fra 16 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultatene kommer fra driftsinntekter på 620 millioner kroner fra 577 millioner kroner i samme kvartal året før.

- Forbedret drift og strategiske oppkjøp gir lønnsom vekst. Siden 2005 er det gjennomført betydelige investeringer i foredlingsbedrifter i Nord-Norge. I dette virksometsområdet er omsetningen hittil i år økt med 18 prosent sammenlignet med første halvår i fjor. I andre kvartal har vi gjort ytterligere investeringer og oppkjøp som vi nå forventer å se effekten av fra tredje kvartal, sier konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods.

Selskapet har kjøpt Norwegian Fish Company Export, Pesquera Ancora og Fiskmäster’n den siste tiden. Oppkjøpene skal bidra til en vekst i omsetningen på rundt 10 prosent fra andre halvår 2007.

- For året 2008 vil Aker Seafoods få full resultateffekt. Marginen for de enkelte selskapene forventes å ligge på samme nivå som øvrig virksomhet innenfor samme segment i Aker Seafoods, heter det i resultatpresentasjonen.

Aker Seafood er indirekte eid av Kjell Inge Røkke gjennom Aker.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis