Gå til sidens hovedinnhold

Røkke håvet inn

Oslo Børs startet med å følge oljeprisen ned, men etter at oljen flekset musklene gjorde investorene det samme, og Røkke hamstret milliarder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Hovedindeksen endte med å legge på seg 0,39 prosent til 439,94 poeng. Dermed avsluttet investorene en turbulent uke. De siste fem dagene har kursene gått som en jojo og usikkerhet har vært stor. Uken sett under ett endte med et tilbaketog på 1,1 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Kjell Inge Røkkes Aker steg hele 4,45 prosent til 387 kroner. Salget av verftsselskapet Aker Yards gikk i boks fredag. Aker har gjennomført et nedsalg på 9,1 millioner aksjer tilsvarende 40,1 prosent av Aker Yards. Prisen landet på 500 kroner per aksje. Interessen var stor blant de som ønsket å tegne seg, og like etter lunsj kunne tilretteleggerne SEB Enskilda og J.P. Morgan melde om at det var kjøpere av alle aksjene.

Salget vil gi Aker 4,55 milliarder kroner og Røkkes andel vil være på like over 3 milliarder kroner. Ledelsen i Aker Yards har presentert selskapet sitt til flere investorer i både inn og utland. Aker Kværner falt med 0,42 prosent til 706 kroner og nedgang ble det også på Aker Yards som falt med 0,6 prosent til 497 kroner.

Prisen på råoljekontraktene steg etter på at behovet for råolje stadig øker. De amerikanske drivstofflagrene har falt de siste månedene og det har fått forventningene om økt etterspørsel etter oljeprodukter fra verdens største energikonsumentnasjon. På råvarebørsen London steg frontkontraktene på Nordsjøolje til 61,28 dollar fatet.

Dermed begynte også oljeavhengige Oslo Børs å klatre, men tross oppgangen klarte ikke fusjonskameratene å følge oljen. Statoil snublet ned 0,33 prosent til 153 kroner mens Norsk Hydro datt med 0,81 prosent til 184,75 kroner. DNO datt også med en nedgang på 0,4 prosent til 10,01 kroner.

Riggselskapet Sevan steg til 49,40 kroner. Det er en oppgang på 4 prosent. Oppturen kom etter at selskapet kunne melde at de har bestilt ytterligere to riggerenheter ved verftet i Kina. Den første enheten til Sevan, SSP Piranema har blitt godkjent av Petrobras.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai