Gå til sidens hovedinnhold

Røkke kan rømme børsen

Aker ASA kan kjøpe alle sine børsdøtre, og Kjell Inge Røkke kan kjøpe hele Aker ASA.

Kjell Inge Røkke har skutt gullfuglen etter at han før nedgangsperioden solgte unna virksomheter og begynte å holde på kontantene.

NA24 – din næringslivsavis

Røkke er i en ganske annen posisjon enn de fleste andre med store eierposter på børsene. Han har mye cash og stor finansieringsevne. Finansavisen melder at hovedselsakpet Aker ASA nå har såpass med kontanter at de kan løse ut eierne i de børsnoterte selskapene de er tungt inne i. Verdien av de utestående aksjene i disse selskapene er ifølge Finansavisens beregninger på 7,4 milliarder kroner.

Aker hadde ved utgangen av tredje kvartal 9,3 milliarder kroner i kontanter og netto rentebærende fordringer, nok til å kjøpe alle selskapene ut og drifte dem videre på egen kjøl. Samtidig har Røkke personlig nok kontanter til nesten å løfte Aker ASA, der Røkke i dag har 67,8 prosent av aksjene, av børs.

Aker ASA har slitt voldsomt med prisingen av aksjene. Dersom du kjøper hele selskapet i dag så tilsvarer markedsverdien på 9,5 milliarder omtrent det selskapet har i kontanter, og gjeld er det nesten ikke noe av. Dermed får du med deg børsnoterte aksjer med en verdi på 5,4 milliarder kroner – gratis.

Reklame

I kveld kan man vinne 467 millioner

Kommentarer til denne saken