Gå til sidens hovedinnhold

Røkke legger ryktene døde

Alle har ventet i spenning - onsdag kom svaret.

Aker er nå krystallklare på at de ikke vil selge juvelen i selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er uaktuelt for Aker å gjennomføre et spredningssalg av aksjer i Aker Kværner, sier Leif-Arne Langøy, styreformann og konsernsjef i Aker.

Det sier selskapet i en melding sendt over Oslo Børs.

I januar solgte Aker rundt 10,1 prosent av aksjene de satt med i Aker Kværner. Nå avviser de at de skal selge resten.

Det har florert rykter om at de skal selge seg helt ut av industrieventyret. Aker eier over 40 prosent av aksjene i Aker Kværner.

- Det er Akers vurdering at verdien av denne aksjeposten er størst for Aker når den holdes samlet, slår Langøy fast.

Aker har siden nyttår solgt alle aksjene i Aker Yards gjennom et spredningssalg. Røkkes hovedselskap i Aker-sfæren sitter etter dette salget med en kontantbeholdning på over 8 milliarder kroner.

- Ikke samme som Aker Yards
Carnegies sjefanalytiker, Rachid Bendriss, mener dagens melding fra Aker var betimelig.

- Men det har vært min tro hele tiden, sier Bendriss som mener at Aker til i dag ikke har kommunisert helt klart at et nedsalg ikke er aktuelt. Disse spekulasjonene kom til etter at Aker solgte alle sine aksjer i Aker Yards til markedet, men Bendriss mener Aker Kværner og Aker Yards ikke kan sammenlignes.

For eksempel har Aker Yards ingen naturlige industrielle tagere, ifølge Bendriss, noe som gjør at mulighetene for realisering er aksjemarkedet. Men Aker Kværner har store industrielle muligheter, og det vil være en differanse på rundt fem milliarder kroner mellom å selge til en industriell aktør enn å selge aksjene ned i markedet, mener Bendriss.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai