Gå til sidens hovedinnhold

Røkke måtte anke

Kjell Inge Røkke hadde ikke noe valg: Hvis han mener seg uskyldig dømt, kan han ikke la den knusende båtsertifikatdommen bli stående.

Sent fredag kveld kom nyheten de fleste hadde ventet. Kjell Inge Røkke har bestemt seg for å anke dommen fra Oslo Tingrett. Uten anke ville Røkke stått igjen med 120 dagers fengsel for korrupsjon (bestikkelser av offentlig tjenestemann) og for falsk forklaring.

I motsetning til det tidligere LO-leder Yngve Haagensen og aksjefondsforvalter Jan Eilert Fleicher tror, er ikke det en bagatell. Å kjøre uten båtsertifikat er en bagatell, å bestikke noen for å utdele et sertifikat er en grov sak.

Denne erkjennelsen har nok modnet hos Kjell Inge Røkke, selv om han tidlig sa litt bråkjekt at han ikke ville anke dommen - uansett. Vi tror den uttalelsen må taes som uttrykk for utmattelse etter mange uker på tiltalebenken.

Nå har alle de andre hovedtiltalte valgt å anke saken. Uansett hva Røkke gjorde, ville saken komme opp i full bredde. Uten Røkke tilstede ville ingen tatt vare på hans interesser. Det ville vært svært uheldig.

Med en ankerunde i Lagmannsretten kan vi kanskje oppleve at båtmegler Erik Øye endelig vil forklare seg for retten og at vi kommer noen skritt nærmere full opplysning av hva som egentlig skjedde i denne saken. Så får heller en en av Norges fremste bedriftsledere leve med nye fem uker i rettssalen.

Alternativet var å la en dom for korrupsjon og falsk forklaring bli stående uimotsagt.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken