Gå til sidens hovedinnhold

- Han tulla masse med meg

Her er Charlotte Isabel Hansen.

(SIDE2:) I «Mannen som elsket Yngve» hadde en øsefull Jarle Klepp en one night stand han knapt husker med 15 år gamle Anette fra Sola.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Passer ikke inn
Sju år og ni måneder senere er han en del av litteraturstudentene på Høyden i Bergen. Han som ser på seg selv som del av den nye intelligentsiaen og som ellers bedriver tiden med å feste på Hulen og sjekke damer. Det vil si til den dagen et brev dumper ned i postkassen og Jarles datter Charlotte Isabel Hansen kommer på besøk.

For hva i alle dager skal Jarle Klepp med en sjuåring? Hun passer ikke inn og det får hun høre.

At det er «Charlotte Isabel Hansen» som kom som film nå, er litt tilfeldig. For da produsent Yngve Sæther og Motlys lagde «Mannen som elsket Yngve» eksisterte ikke boka. Det gjorde imidlertid «Kompani Orheim» som de jobbet med.

Men i og med at «Charlotte Isabel Hansen» kom, fikk både regissør Stian Kristiansen og Rolf Kristian Larsen mulighet til å utforske en litt mer voksen Jarle Klepp etter suksessen med forrige film.

Selvsentrert modus
- Jeg hadde et sterkt forhold til Jarle Klepp fra jeg leste «Mannen som elsket Yngve» og da jeg fikk rollen ble jeg så glad at jeg grein. Det er så mye kraft og mat i rollen som Jarle. Han er jo veldig ekspressiv, han underspiller ikke, smiler Rolf Kristian Larsen, nå student på andre året på Statens teaterhøgskole.

- Jarle er jo inne i en periode med enormt selvsentrert modus. Han har full fokus på det han driver med og så plutselig kommer dette store sjokket og dytter ham helt ut av kurs. Det er en omfattende kursendring. Jeg kan jo forstå det, sier Larsen.

SE FØRSTE MØTE MELLOM JARLE OG CHARLOTTE

HTML EMBED

Både han og regissør Stian Kristiansen var litt engstelige for hvordan det skulle være å jobbe så tett med et barn.

- Vi visste jo ikke helt hva en åtteåring var, og trodde vel at forståelsesevnen ville være mindre, men Amina er jo utrolig flink, sier han med et blikk mot Amina Eleonora Bergrem. De to møtte hverandre noen måneder før innspillingen for å bli venner og fikk raskt en god kjemi.

- Det er ganske lenge før, sier Amina.

- Ja, det er det, sier Rolf Kristian.

Streng scene
Jarle Klepps verden raser sammen den dagen datteren står på Flesland og kjæresten (Ingrid Bolsø Berdal) er på vei bort med litteraturprofessoren. Leiligheten oversvømmes av gammel fest og alenemoren ved siden av (Henriette Steenstrup) er god å ha når man vil drikke seg full. I ganske direkte tale får Charlotte Isabel høre at hun er en byrde, gjerne under middagsmaten.

- Stian sa at han måtte være strengere og strengere for hver gang vi gjorde scenen, og da ble jeg spakere og spakere, sier Amina.

- Var det noen ganger du trodde han ikke spilte og var så streng?

- Nei, han tullet jo med meg hver dag, sier hun.

SE MIDDAGSSCENEN HER

HTML EMBED

Før hun vender seg mot Rolf Kristian Larsen og spør;

- Du, det er en ting jeg har lurt på. Hvorfor het forrige film «Mannen som elsket Yngve?»

- Fordi Jarle forelsket seg i en gutt, svarer Rolf Kristian.

- Å ja, svarer Amina. - Men nå er han forelsket i en annen.

«Jeg reiser alene» har premiere førstkommende fredag 12. februar.

Reklame

Nå er United-legenden ambassadør for norske fans

Kommentarer til denne saken