Gå til sidens hovedinnhold

Prøv rollespill med dama

Begynner det å bli forutsigbart i sengehalmen? Sprit opp sexlivet med rollespill.

Jeg sier alltid at de tre viktigste faktorene i et forhold er kommunikasjon, erfaring og endring av rutiner. Det er veldig viktig å bruke fantasien. Har man sex på samme sted, i de samme stillingene, til den samme tiden av døgnet, blir sexen fort rutinepreget.

Å leke sammen kan være endringen dere trenger. Når tok du deg tid til partneren din sist? Når hadde dere vannkrig mens dere pusset tennene om kvelden, eller kilte hverandre sanseløse før dere rullet sammen og det endte med sex?

Om dere har vært sammen en stund, er sjansen dessverre stor for at det er lenge siden sist. Når et forhold er ferskt, vil man være sammen hele tiden, og man ligger sammen konstant. Man trenger ikke å forføre hverandre, den delen er unnagjort - nå er det bare nytelsen igjen. Det nyforelskede paret er så sammensveiset at alt bare skjer uten at man trenger å planlegge eller spice opp noe om helst i sengen.

Seksuell lek

Men det forandrer seg som regel når det har gått en tid. For å få fart på et sexliv i dvale, bør man kunne leke litt sammen. En idé til en seksuell lek for voksne er rollespill. Der kan man få utløp for mange av sine - og partnerens - seksuelle fantasier. Det viktige her er at dere er enige om hvilke roller dere skal leve dere inn i. Når trangen til å leke og søke etter andre slår til, er fantasi og rollespill en herlig måte å få det beste fra to verdener på. Gi sexlivet en ekstra dytt ved å være utro i tankene.

Det kan kanskje hjelpe til med å løse opp i parforholdets seksuelle frustrasjoner, uten alle de komplikasjonene et sidesprang gir. Dere må bli enige om hvor dere skal møtes. Skal dere late som dere ikke kjenner hverandre på puben på hjørnet, eller holder det med at én av dere dukker «overraskende» opp på soverommet til motparten og bare tar kontroll? Og hva skal skje når dere treffes «første gang»? Om dere møtes på puben, er det greit å vite om dere skal være der til det stenger, for så å gå hjem sammen, eller om dere bare tar en øl før dere hopper til køys.

Hvordan skal så ting skje? Er det du eller henne som skal ta kontrollen? Om det pleier å være deg som ruller henne rundt og har kommandoen i sengen, er det kanskje mer spennende om hun er sjefen under rollespillet?

Planlegging er halve moroa

Å planlegge rollespillet på forhånd kan være vel så pirrende som selve utførelsen. Snakk med hverandre om hva dere ønsker, om fantasier og hva som tenner dere. Lev dere inn i rollefigurene. Reis gjerne bort for å spille rollespillet utenfor hjemmets fire vegger. Om personene dere finner opp - og rollespillet dere utøver - er veldig vellykket, kan dere ha et kodeord (gjerne navnet på en av «personene») for å ta opp rollespillet under sex ved en senere anledning om dere ønsker det.

Så hvorfor ikke bruke vinteren sammen med kjæresten din, og fylle de kalde kveldene med skikkelig hete rollespill eller festlige kostymer? Hva med å leke doktor i en sexy sykepleieruniform, eller Batman og Catwoman? Kostymer er noe som mange tenner på, mens andre igjen bryter ut i latter når de ser hverandre utkledd. Begge deler kan være befriende og lekent. Det er uansett verdt et forsøk å eksperimentere litt. La fantasien føre dere forbi eventyrland og videre inn i het elskov.

Kjersti Antonsen er sexolog og Kondomeriets kommunikasjonssjef - og MANNs sexekspert. Hver måned leverer hun tips og råd som kan gjøre deg til sengehalmens ukronede konge.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken