Gå til sidens hovedinnhold

Rolls-Royce for solskadet hud

Sol, salt og sjø har satt sine spor etter en lang sommer. Nå er det på tide å reparere den skadede huden. Side2 gir deg oversikten over produktene som kan gi deg den gode huden tilbake.

(SIDE2): Huden vår blir utsatt for ekstreme påkjenninger om sommeren. Spesiellt solen kan gi langvarige skader hvis en ikke passer på og er oppmerksom på alle farene. Men det finnes spesialprodukter som kan redde en sommersliten hud. Side2 gir deg oversikten.

Fuktighet
Huden blir dehydrert av solen. Derfor er det viktig å tilføre hudlaget nok fuktighet. Sol, salt og sjø har spesiellt en uttørende effekt på både ansiktet og kroppen.

- Det er viktig å avkjøle huden etter en lang dag i solen, sier Tonje Mikalsen assiterrende daglig leder ved Vita i Nedre Slottsgate. Jeg anbefaler blant annet Hydrafresh fra L'oreal. Kremen har en kjølende effekt og trekker raskt inn i huden, sier Mikalsen.

Det hotteste fra Hollywood
Prevage er et av de nyeste produktene når det gjelder anti-aldringspleie. Kremen hevder å redusere linjer og rynker, stramme opp huden og opprettholde hudens kollagennivå. I tillegg kan kremen redusere forekomsten av pigmentflekker og misfarging. Kremen er som Rolls Royce innen industrien, og kjendisene i Hollywood har lagt sitt elsk på produktet. Prisen er også deretter.

- Kremen brukes først en gang daglig i to uker. Så kan dosen økes til morgen og kveld. Kremen er sterk og full av antioksidanter, så huden trenger en tilvenningsperiode, sier Camilla Willhelmsen ved Estetique Sten&Strøm til Side2.

- I USA selges kremen i dobbel så sterk dose, men her hjemme er den pålagt norske retningslinjer og er derfor litt svakere, sier Willhelmsen.

Kremen innholder Idebenone som er blant dagens mest effektive antioksidanter. Andre kjente antioksidanter er liponsyre, kinetin, C-vitamin og E-vitamin.

Pigmentering
Pigmentering i huden kan ha flere årsaker. For mye soling, miljøforandring eller bruk av prevansjonsmidler som p-piller med mye østrogen kan gi utslag i huden. Ofte dannes det pigmentflekker, noe som er et stort problem for mange.

- Hvis man har pigmentering eller antydninger til dette, bør man bruke solfaktor 50. Når cellene er overaktive, som ved pigmentering, trenger de bare litt sol før de setter igang, sier Willhelmsen til Side2.

- Det er å anbefale at man legger seg opp gode solvaner og starter med høy faktor allerede i påsken. Caps, solhatt og sunblock der huden er mest utsatt, sier Willhelmsen.

Clinique Advanced Stop Signs for tørr til normal hud, er spesielt god for hud med problemer som pigmentering. Den beskytter og øker hudens egen produksjon av kollagen. Kollagen er et protein som finnes i huden som påvirker hudens elasitet.

To-i-en
Flere og flere kosmetikkprodusenter har fått øynene opp for produkter som gir flere funksjoner. Clinique Moisture Surge extra-thirsty skin relief kan brukes som krem og som fuktighetsmaske. Hvis du bruker den som krem, smører du den helt inn i huden, mens hvis du legger maske kan du legge på et lite lag. Dette trekker etterhvert inn i huden og du kan tørke vekk det overflødige hvis det trengs. Et superprodukt for alle hudtyper som gir fløyelsmyk hud.

Fukt i flaske
I USA er det meget populært å ta med seg sprayflasker som inneholder vann eller annet innhold av helende karakter for å spraye på tørr hud når det trengs. Sprayen har en kjølende effekt og er super å bruke når man er varm eller tørr i huden.

- Det som er fint med Clinique Moisture Surge face spray er at den kan brukes både over og under make-up. Det er en krem i en spray som gir mye fuktighet og er perfekt å ha med seg på reise eller på stranden, sier Camilla Willhelmsen.

Akkurat nå har Clinique et sommersett som består av Moisture Surge extra-thirsty skin relief, Moisture Surge face spray og tinted lip treatment. Supert å ha med på ferie, siden produktene er i mindre utgaver enn originalene.

Følg Side2 på mobilen

Les mer her:

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken