Følg oss på FACEBOOK

Enkelte byer er mer filmvennlige enn andre, og vi har i tillegg til Roma samlet tips og adresser i London, New York, Paris og Oslo for filmelskere på tur.

Film fra Roma

La Dolce Vita (1960) i Roma

Fontana di Trevi på Piazza di Trevi: Nattbadet til Sylvia (Anita Ekberg) med Marcello (Marcello Mastroianni) på slep, har gjort Romas flotteste fontene enda mer berømt.
Via Veneto: Mye av det søte, dekadente, utagerende og forførende livet leves i og rundt denne eksklusive gaten, og flere av stedene filmen gjorde kjent, deriblant Harry’s Bar og Café de Paris, er fremdeles i drift.
St. Peterskirken i Vatikanet: Du kan gjenta Sylvias energiske klatring av trappene i domen, om du orker både køståing og selve trappene.

Prinsesse på vift (1953) i Roma

Spansketrappen ved enden av Via Condotti: En av byens mest populære attraksjoner. Joe (Gregory Peck) overtaler prinsesse Ann (Audrey Hepburn) til å slippe seg løs og prøve en gelato her.
Bocca della Verita i Santa Maria-kirken: Nok en minneverdig scene utspiller seg ved steinansiktet, som sies å bite hånden av løgnere.
Via Margutta 51: Sjarmerende gate der Joes leilighet lå. Federico Fellini med frue bodde en tid i nummer 110.

Den talentfulle mr. Ripley (1999) i Roma

Caffè Latino i Via Monte Testaccio 96: I filmen ligger Vesuvio’ Jazz Club, der Dickie (Jude Law) og Ripley (Matt Damon) synger «Tu Vuo’ Fa L’Americano», i Napoli, men scenen er spilt inn her.
Battistoni i Via Condotti 60-61/a: Dickies favorittskredder i Roma syr herreklær med konservativ eleganse, og har priser som står til stilen.
St Regis Grand Hotel i Via Vittorio Emanuele Orlando 3: Ripleys hotell i Roma er et eksklusivt og klassisk etablissement.

Engler og demoner (2009) i Roma

Pantheon på Piazza della Rotonda: Professor Langdon (Tom Hanks) finner sin første ledetråd her, ved Rafaels grav.
Santa Maria della Vittoria på via XX Settembre: I denne barokkirken finner du (og Langdon) den fantastiske statuen Den hellige Teresas ekstase, som utgjør mysteriets tredje ledetråd.
Castel Sant’Angelo i Lungotevere Castello 50: Dette mektige bygget var opprinnelig et mausoleum, siden en festning og i dag et museum. I følge filmen bedriver Illuminati skumle ting i et kapell her.

Last ned vår gratis guide til ROMA

3666

Foto: Getty Images, SF Norge