Gå til sidens hovedinnhold

Storbytips Roma

Vi ba dere sende oss deres beste storbytips og her er tipsene dere ga fra Roma.

Vi arrangerer konkurranser hver måned. Lik oss på Facebook, så går du ikke glipp av noe.

HTML EMBED

Lesernes Roma

Hilde Hørland Gallis

Min storbyfavoritt er : ROMA !!!
Den har alt du kan ønske deg! Og kjemperomantisk!!

________________________

Helge Sæthre

Som en liten hilsen vedr. sommerkonkurransen deres sender jeg mitt "lille" reisebrev etter hjemvendt tur fra Roma:
Caput mundi eller Roma aeterna ( "Verdens hode" eller "Det evige Roma")
Et besøk i Roma gir opplevelser av et slikt historisk sus at man blir påvirket av det for livet. På mange måter merkes man av byen slik Ole Paus så treffende synger om det i enn annen sammenheng som "en tilstand i ens liv." Man reiser rett og slett ikke upåvirket hjem etter et opphold i den antikke hovedstaden!
Den fysiske følelsen av å bevege seg omkring på historisk grunn, på evig vandring mellom ruiner i Forum Romanum og/eller i Colosseums irrganger. I prangende saler og monumentale bygg i Vatikanstaten (Peterskirken), eller fra kirke til kirke, som det til overmål finns 900 av. Eller man trekker seg ganske enkelt tilbake i parken i høyden ved Tiberius` hus, i skyggen av pompøse pinjetrær og steineiker og skuer utover det utrolige panoramaet som Romas bebyggelse representerer av alle typer historiske utviklingsstadier.
Selv om Italias metropol fremstår som en travel og til dels støyende by, glemmer man det i den altopplslukende nærværenheten av fortid og nåtid.
Velger man et hotell som f.eks Hotell Adriano like ved Pantheon, så har man gangavstand til severdighetene i det historiske sentrum. Her bor man standsmessig, inntar fantastiske frokoster og nyter ellers de fasiliteter hotellet tilbyr. Og best av alt: rundt hjørnet ligger restauranter som perler på en snor, der man kan nyte allehånde retter fra det latinske kjøkken.
Som kronen på verket serveres viner med smaker og priser man bare kan drømme om her hjemme på berget. Og til dessert ? Gelato selvsagt, slik bare italienere kan lage den !
Buona fortuna !

_______________

Marita Adelheid Larsen Grøthe

Min storbyfavoritt er helt klart fantastiske Roma. Bo på Gulliver’s Lodge B&B! Perfekt beliggenhet i gangavstand til det meste, hyggelig vertinne som gir tips om hvor man bør gå når for å unngå de milelange køene og som også er behjelpelig med bordbestillinger etc. Vi kommer ikke til å bo noe annet sted i Roma noen gang etter å ha bodd der 2 ganger.

Merete Larsen Aas

Ciao! Min favorittby er Roma.
Den har alt kunst, kultur, shopping, mat og vin - for ikke å snakke om atmosfæren spesielt i Trastevereområdet. Det er mitt favoritområde i byen.
Sist gang bodde vi på Hotel Franklin, Feel The Sound. Musikkhotell med blant annet discokule på badet og B&O musikkanlegg på rommet med en hel vegg med cd til utlån i resepsjonen. Spesielt.

__________________

Øyvind Bjørnerud

Hei, det må bli en by i Italia. Roma eller Venezia... Studere historiske og kjente byggverk, sitte å nyte en pastarett med lokal rødvin :))

_______________

Hilde Hørland Gallis

Min storbyfavoritt er Roma!!! Kjemperomantisk, super shopping, masse flott gammel arkitektur og deilig mat!!! Uten tvil!

_______________

Siv Kvarenes

Jeg liker godt Roma. Jeg har bodd der en måned da jeg gikk på italiensk språkkurs. Jeg bodde tilfeldigvis rett ved den beste isbaren i byen. Det var alltid lang kø utenfor. Den heter Old Bridge og ligger rett ved Vatikanet. De som jobber der smiler og er alltid hyggelige som alle i Roma egentlig. Du føler deg aldri alene i Roma selv om du reiser alene for det er alltid noen å prate med av de som jobber på hotellene, kafeene, gelatiene, resturantene.

Radisson SAS Hotel Roma ved Termini stasjonen. Stilig hotel. Så moderne. Det er et av to hoteller i hele byen som har utendørs svømmebaseng. Frokosten er fantastisk. Baren er så stilig og det er mange stilige romere som har sine buisnessmøter i baren her.
Jeg føler meg fantastisk når jeg er her og kjenner alle som jobber her og de kjenner meg alltid igjen når jeg kommer.
Rommene er stillige og i så moderne kul design. Badet ligger i soverommet skillet med glassvegger. Store gode senger.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Har du flere gode tips til Roma. Tips oss i kommentarfeltet under.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken