Gå til sidens hovedinnhold

Nyttårsfeiring kostet 28,5 millioner

Russer med stjernespekket gjesteliste.

Den russiske milliardæren Roman Abramovitsj klinte til med en nyttårsfeiring av de sjeldne.

På sin luksuseiendom i St. Barth i Karibia holdt milliardæren og eieren av fotballklubben Chelsea en storslått fest for 250 spesielt inviterte. Herligheten skal ha kommet på fem millioner dollar, vel 28,5 millioner kroner etter dagens kurs, ifølge New York Post.

Stjerneunderholdning
Blant de inviterte finner man festglade skuespillere som Lindsay Lohan, Orlando Bloom og kjæresten Miranda Kerr.

Underholdningen stod blant annet Beyoncé, Gwen Stefani og Prince for. Disse skal ha fått 567.000 dollar for å synge et par sanger, noe Roman nok har råd til.

Roman Arkadievitsj Abramovitsj
Abramovitsj regnes av Forbes i 2009 som verdens 51. rikeste med en formue på 8,5 milliarder dollar.

Roman Arkadievitsj Abramovitsj er russisk og født foreldreløs i 1966. Han sluttet tidlig på skolen og omtales som en av de russiske oligarkene.

På starten av 1990-tallet var han involvert i flere kontroversielle handler med oljeeksport, men det var først når han i 1995, sammen med milliardæren Boris Berezovskij, klarte å få kontrollen på oljeselskapet Sibneft for rundt 100 millioner dollar, som var langt under markedspris, at pengene virkelig begynte å rulle inn.

Når Boris Berezovskij så flyktet fra Russland til London i 2000, grunnet misnøye fra Vladimir Putin, solgte han andelen sin i oljeselskapet Sibneft til Abramovitsj. Roman solgte så i 2005 andelen, på 72,6 prosent av Sibneft, til den statlig kontrollerte gassgiganten Gazprom for 13,1 milliarder dollar. Flere av milliardene til Abramovitsj er saltet ned i fotballklubben Chelsea, herregårder, eiendommer og leiligheter i Storbritannia og ellers i Europa.

Boris Berezovskij flyktet til Storbritannia i 2000, der han nå har asyl, etter han kom i unåde hos Russlands mektige Vladimir Putin. Og han setter neppe sine føtter på russisk jord igjen da han siden har blitt dømt til seks års fengsel i en russisk domstol for svindel fra det statlige flyselskapet Aeroflot. Russland har flere ganger forgjeves krevd ham utlevert.

Abramovitsj på sin side blir sett på som lojal ovenfor den mektige lederen.

For noen måneder siden saksøkte Boris Berezovskij sin tidligere partner for 20 milliarder kroner. Han mener at Abramovitsj truet ham til å selge aksjeposter i oljeselskapet Sibneft, aluminiumskjempen Rusal og tv-kanalen ORT til langt under markedspris.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken