Gå til sidens hovedinnhold

Bli nyforelsket i ferien

Her er syv supre tips for en ny giv i forholdet.

HTML EMBED

Våren er en fin tid for et romantisk avbrekk for to. I disse dager er det mange som får kilt inn en deilig langhelg i en spennende europeisk storby, mens andre foretrekker å melde seg ut av hverdagen og gjemme seg bort på et landlig hotell. Eller kanskje tiden er inne for å realisere den store romantiske drømmen om late, lange uker på én av verdens deiligste paradisstrender?

Ifølge en undersøkelse utført for Star Tour, blir ni av ti av oss mer romantiske når vi er på en utenlandsreise, og hele 96 prosent mener en utenlandsferie sammen med partneren styrker forholdet. Over halvparten av de spurte mener den beste ferien for å pleie parforholdet er en kombinert opplevelse- og badeferie. Deretter følger en klassisk sol- og badeferie (17 prosent) og spaferie (14 prosent).

7 romantiske tips til ferien

1. Surprise!

Overrask partneren med en ferietur! Allier deg med vedkommendes arbeidsgiver og venner om det trengs. Legg inn aktiviteter og opplevelser du vet partneren din vil sette pris på. Mulighetene er mange – fra matkurs, vinsmaking og spabehandlinger, til rappellering og sykkelturer. Book bord på en helt spesiell restaurant, eller tenk utenfor boksen, og legg opp til en uforglemmelig eventyrtur under ørkenhimmelen, noen netter på et bortgjemt fyr eller en snøskutertur til en lavvo under nordlyset.

2. Hotell i særklasse

Forsøk å finne et helt spesielt hotell, og be gjerne om et romantisk rom, for eksempel med boblebad, peis, king size-seng, en nydelig terrasse og/eller fantastisk utsikt. Og husk – bryllypssuiten er ikke bare for nygifte brudepar!

3. Detaljer er viktig

Arranger små romantiske påfunn ved ankomst, som en flaske nedkjølt, musserende vin, friske blomster og sjokolade på rommet, samt personlige gaver. Ha med høyttalere du kan bruke til mobilen, så dere kan sette på deres egen musikk. Ta også gjerne med din egen romantiske goodiebag med stearinlys, sexy tøy og hva dere ellers måtte begjære.

4. Voksentid på voksenhotell

Det finnes stadig flere flotte voksenhoteller, som er perfekte for dere som lengter etter litt fri fra ungeståk. Star Tours barnefrie konsept heter Blue Couples, og Apollo har sine Duo-hoteller. Ving tilbyr voksenkonsept på Sunprime Resort & Spa, mens Tyrkiareisers tilbud heter TyrkiaDelight.

5. Ikke overdriv

Mange slår på stortromma og går etter masse luksus og dyre middager for å imponere på en romantisk ferie – men husk at et velvalgt rimelig alternativ kan være minst like bra. Det er heller ikke noe gøy å komme hjem og krangle om økonomiske spørsmål.

6. Tid til hverandre

Ikke legg ekstremt detaljerte planer med spektakulære og antatt überromantiske aktiviteter. Det viktige er å få nok tid til hverandre. Nyt lange frokoster og måltider. Gi rom for spontanitet, og sett av tid til å sitte på kafeer og parkbenker, og skravle eller bare holde lanke.

7. Ta mobilfri

Sist, men ikke minst: Skru av mobilen, legg datamaskinen igjen hjemme og ta ferie fra Twitter og Facebook! Det er fryktelig uromantisk med en kjæreste som stirrer inn i en lysende skjerm, heller enn i øynene dine.

ABONNER PÅ REISER & FERIE NÅ

Kommentarer til denne saken