(SIDE2): Rooney Mara (26) kunne ikke ha vært mer ulik sin rollefigur, Lisbeth Salander, da hun stilte på den røde løperen for den britiske premieren av «The Girl With The Dragon Tattoo» på mandag.

Vakre Mara var svært elegant i en hvit fotsid kjole i chiffon og blonder fra Givenchy.

På bena hadde hun stroppesandaler fra Brian Atwood.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ny it-jente
Kjolen hadde åpen rygg og cutouts på sidene, og satt som støpt på den slanke filmstjernen. Åpen rygg er «den nye utringningen», og det var et godt valg av den motebevisste 26-åringen.

Hennes mørke hår var satt opp i en elegant knute.

Rooney ble tidligere i år kåret til årets 10. best kledde av motemagasinet Vogue.

Mara fikk selskap av Daniel Craig (43), som spiller journalisten Mikael Blomquist, på den røde løperen.

Craig var stilig i en sort dress - men det ser ut til at han knapt trakk på smilebåndet en eneste gang i løpet av hele kvelden, ifølge Daily Mail.

Det var kaldt i London i går, og mens Mara trosset kulden i bare en tynn kjole, så holdt Craig seg varm med en tykk skinnjakke da han poserte sammen med Mara.

Også på premieren var Stellan Skarsgård, Joley Richardson, Peaches Geldof, Geraldine James og Steven Berkoff.

Lever som en gutt
Det er knyttet høye forventninger til «The Girl With the Dragon Tattoo». Dels fordi filmen er basert på Stieg Larssons populære roman og er etterfølgeren til den svenske filmatiseringen. Men også fordi den regisseres av David Fincher - en av de mest spennende regissørene i Hollywood de siste årene.

Mara har vanligvis en veldig feminin stil, men for sin rolle som Lisbeth Salander har hun måttet endre sin stil dramatisk. Og dette må hun mest sannsynlig leve med helt frem til 2015.

For å komme inn i rollen som Lisbeth Salander har hun blant annet tatt piercing i brystvorten, klippet håret, farget øyebrynene og posert toppløs.

- Før filmen, så kledde jeg meg veldig jentete. Mye kremfarger og sånt. Nå ruller jeg ut av sengen og tar på meg det som måtte ligge der. Jeg har virkelig kost meg med å se ut som - og være, en gutt det siste året, sa Rooney til Vogue tidligere i år.

Filmen har premiere i Norge 21. desember.

Se traileren her:

HTML EMBED