Gå til sidens hovedinnhold

Rørt til tårer av Ali og Jorun

Vårt panel har allerede gitt karakterene på Idolenes opptreden under den 9. finalerunden. Sjekk terningkastene og si din mening her.

(SIDE2): Alejandro Fuentes har kapret sin femte 6-er. Vi er på plass i studio i Nydalen og har i tillegg et panel som har gitt en lynrask vurdering av framføringen i den 9. finalerunden. Idolene får tre karakterer i kveld, en for hver sang og total innsats.

Rørt dommer

I kveld sang de fire finalistene Jorun, Tone, Erik og Alejandro én duett og én selvvalgt låt. Idol-dommer Ole Evenrud ble rørt til tårer da Alejandro og Jorun sang duett.

- Fantastisk forestilling. Dere kler hverandre, sa en beveget Evenrud.

Debatt:Si din mening her.

Idol-sidene: Les alt om Idol her.

Web-TV:Se Idol her.

Idolene synger solo:

Tone Damli Aaberge, terningkast: 2

Tone framførte «The Sun», av Maroon 5.

VÅR VURDERING: Tones nye stil var ingen revolusjon og hennes innsats som soloartist i kveldens Idol er heller noe man kunne kalle en tindebestigning. Stemmen hennes er fin, og hun synger godt - men det ble tidvis noe tamt. Hennes hese stemme kom godt fram, men det ble ingen højdare dette. Stemmen holdt ikke, og sangen passet ikke.

DOMMERNE MENER: Tone-Lise: Du mangla litt sjel, du burde leve deg mer inn i det. Så ikke ut som du syns dette er morsomt. Ole: Hesheten var sexy. Stilvis ganske surt. Hørt deg bedre. Tor: Dette syns ikke jeg var så bra. Låta passa deg ikke i det hele tatt, surt flere steder. Dårligste du har prestert hittil. David: Fin vokalprestasjon. Du velger en maskulin låt.

Erik Flaa, terningkast: 5

Erik sang låten «Bedshaped» av britiske Keane.

VÅR VURDERING: Sveisen til Erik Flaa har blitt stadig bedre gjennom hele Idol, og det har også hans innsats på scenen. Hans stemme har vært overraskende god, og han sang nok en gang svært sterkt. Dette ble meget pent, i en sang som er relativt vanskelig. Hadde alle idolene utviklet seg like mye som Erik Flaa gjennom programmet hadde det vært umulig å plukke en vinner.

DOMMERNE MENER: Tone-Lise: Tror folk liker deg. Det gjør jeg og, du er flink til å velge låter. Du gjennomfører den bra, men virker som du blir litt sliten. Det er gøy å se hvordan du ha utviklet deg. Ole: Mer artist enn sanger.Tor: Selvsikker, du har troen på deg selv. David: Ikke noe å si på vokalprestasjonen din.

Jorun Stiansen, terningkast: 5

Jorun framførte låta «The Greatest Love Of All», av Whitney Houston .

VÅR VURDERING: Jorun trakterte Whitney Houston i kveld. Det er vanskelig å stille Cindy i skyggen på akkurat det, men det klarte Jorun. Ikke har Jorun vært så vakker som i kveld heller, dette var rett og slett bra. Klarer seg meget godt i det som er en vanskelig sang. Nok en gang framfører hun som få andre gjør det.

DOMMERNE MENER: Tone-Lise: Ser ut som du storkoser deg, og det var igjen en hyggelig opplevelse. Tor: Veldig flink og du gjør en bra versjon av denne låta. Ole: Litt mye pusting og pesing. Men veldig bra og du seg fantastisk ut. David: Låta er ikke perfekt for deg, men du gjør en veldig bra levering.

Alejandro Fuentes, terningkast: 6

Alejandro framførte «Sail Away», av David Gray.

VÅR VURDERING: Ali hadde nok en gang valgt David Gray, og i utgangspunktet er det lite som passer han bedre. Etter hans sangprestasjon skal det være vanskelig å være uenig i at han har et enormt særpreg i stemmen som gjør ham unik. Ikke bare i Idol, men i hele artistverdenen. Hadde David Gray hørt dette ville han sannsynligvis vært redd for sin egen posisjon. Når plata kommer kjøper vi den på dagen. Stående applaus.

DOMMERNE MENER: Tone-Lise: Dette er helt klart en sjanger som passer deg veldig godt. Helt nydelig, det kler deg så bra. Tor: Kveldens desiderte høydepunkt. Det beste jeg har hørt. Ole: Bare en ting å si, fy faan så bra. David: Du er helt rå, helt fantastisk.

Idolene synger også duett:

Tone og Erik skal synge «Come What May» , låta er skrevet av David Baerwald.

Tone Damli Aaberge og Erik Flaa, terningkast: 5

VÅR VURDERING: Tone og Eriks valg var i hvert fall spenstig med duetten fra Moulin Rogue med Nicole Kidman og Ewan McGregor, ikke akkurat verdens beste sang i utgangspunktet. I versjonen med Erik og Tone ble sangen minst like bra. Erik viste nok en gang at han behersker å synge, og Tone gjorde en langt bedre innsats enn i sitt solonummer. Hennes innsats her understreket bare hvor feil sangvalget hennes var på første sang. Erik var nok en gang feilfri, men de mangler begge litt på scenekunsten selv om de prøvde begge to. En så romantisk sang bør frambringe romantikk mellom de som skal synge den også, selv om de måtte ha kjærester på andre fronter.

DOMMERNE MENER: Ole: Låten var dørgende kjedelig. Tone, mye bedre nå enn i stad. Erik, som alltid synger du bra, du blir mer og mer artist.Tor: Låta er grei. Tone, du drar den i gang og gjør en veldig mye bedre jobb enn forrige gang. Sammen er dere ikke bare et pent par visuelt, men også vokalt. David: Denne låta er litt for lav for Erik, litt for høy for Tone. Bra vokalprestasjon, men ser dere sliter. Relativt fint. Tone-Lise: Meste er sagt, så ønsker dere bare lykke til.

I den andre duetten skal Jorun og Alejandro synge «Could I Have This Kiss Forever» , som er skrevet av Diane Warren.

Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes, terningkast:4

VÅR VURDERING:Disse to stemmene passet ikke sammen, selv om man prøvde. Ali sang veldig svakt og lavt, og Joruns stemme dominerte totalt. Hun sang godt på sine partier, men Ali hadde problemer med å følge opp når han skulle levere sine linjer. Han spilte virkelig andrefiolin i denne framføringen. Noen hadde også glemt å farge baksiden på kjolen til Jorun. Pluss for hennes innsats, men en lite ripe i lakken for Ali.

DOMMERNE MENER: Tone-Lise: Ole gråter! Dette var moro. Samspillet dere mellom er utrolig fint. Ole: Fantastisk forestilling. Dere kler hverandre bra.Tor: Dette var veldig gøy å se på, alt i alt bra samspill og fin opptreden. David: Latinsk lidenskap. Ikke beste vokalprestasjon, men gjør ingenting.

Vurdering av Idolenes totale innsats:

Jorun Stiansen,

terningkast

5:

Leverte både på solosang og i duett, og viser at hun er en stor artist. Like bra på begge deler, og dette er virkelig godt.

Erik Flaa, terningkast 5: Sang veldig godt i sitt solonummer, og leverte også på duetten selv om Tone spilte hovedrollen. Imponerende innsats.

Tone Damli Aaberge, terningkast 3: Var svak som soloartist, men mye bedre når hun sang duett. Reddet seg noe inn på det, men helhetsinntrykket blir skuffende. Det er som soloartist man må levere.

Alejandro Fuentes, terningkast 6: Slet litt på duetten, men mest på grunn av sangen. Meget god framføring, og strålende på solonummeret. Det var en så sterk sekser at den holder totalt også.

Terningkast runde 2. , Terningkast runde 3. , Terningkast runde 4. , Terningkast runde 5. , Terningkast runde 6. ,

Terningkast runde 7. , Terningkast runde 8.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken