Gå til sidens hovedinnhold

Tone ga bort million

Når Tone Damli Aaberge først får oppmerksomhet for sitt privatliv, kan hun like godt bruke det til noe godt.

(SIDE2:) Fredag kveld var Tone Damli Aaberge på Rygge for å være med på overrekkelsen av 1, 3 millioner kroner til Kreftforeningen. Sammen med handlevarekjeden Coop kunne hun overrekke sjekken til Anne Lise Ryel.

Rammer nært
– Kreft er noe som rammer oss alle på en eller annen måte. Jeg opplevde selv at to klasseforstandere fikk brystkreft og den ene døde. Det dør 600 kvinner hvert år av brystkreft, det er nesten to hver dag og det er alt for mange, forteller Tone til Side2.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Det har alltid vært mye oppmerksomhet rundt Tone Damli Aaberge. Og spesielt etter at hun og Aksel Hennie ble kjærester, og nå samboere, har oppmerksomheten tatt helt av.

– Det med medieoppmerksomhet er veldig uforutsigbart. Men når det først skal være sånn, så kan jeg bruke den posisjonen til for eksempel slik som Rosa Sløyfe, sier hun til Side2.

- Et engangsprosjekt
Tone Damli Aaberge har vært jobbet med Kreftforeningen fra hun startet som artist og har ikke tenkt å gi seg, selv om årets Rosa sløyfeaksjon var slutt med dette arrangementet. Nå venter flere konserter for egen maskin fram mot jul.

Ikke minst fikk hun mye oppmerksomhet også i forbindelse med tre andre damer. Onsdag opptrådte hun med Mira Craig, Lene Nystrøm og Lise Karlsnes i det som er blitt kalt den nye supergruppa.

Men Mira Craig sa med en gang at det var et engangsprosjekt. Det tror Tone også.

– Det var veldig kjekt og det var ikke noen tvil om at det var veldig gøy. Vi er jo fire veldig forskjellige jenter og å komme sammen er veldig lærerikt. Men jeg liker jo å stelle med egne låter og det er vanskelig å få tid til noe mer, sier hun.

Mer i utlandet
– Etter nyttår skal vi begynne og skrive nye låter og jobbe med det, sier Tone. For et knapt år siden var det mye oppmerksomhet rundt opptredenene til Tone Damli Aaberge i London. At Barbara Orbinson, Roy Orbinsons enke, skrøt Tone opp i skyene, ble lagt merke til.

– Vi er veldig glade for det arbeidet vi har med Eccentric Music. Men jeg synes det er skummelt å prate om det før det har skjedd.

Kommentarer til denne saken