Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg kan skifte TV-kanal

Kveldens skjebnekamp mot Deportivo La Coruna i Mesterligaen avgjør den internasjonale fotballhøsten på de norske TV-kanalene.

Både Lyn og Molde er fortsatt med i UEFA-cupen når de denne uken spiller returkamper mot to lag fra Færøyene. Hvis Rosenborg mislykkes i å kvalifisere seg til mesterligaen i fotball mot spanjolene Deportivo La Coruna tirsdag kveld, kan Norges beste fotball-lag på herresiden også havne i UEFA-cupen

Det skaper i tilfelle usikkerhet i forhold til hvor man vil kunne se trønderne på TV-skjermen. Det er fortsatt ikke avklart hvilken kanal som skal sende klubbens kamper hvis de havner i den nest-gjeveste, europeiske fotballturneringen, melder nettstedet rbkweb.com.

TV 3 har de siste åtte årene tjent store penger på Rosenborg i mesterligaen, og de håper selvsagt Åge Hareides menn skal klare det også i år.

–Jeg sier som Nils Arne Eggen sa det; inntil det motsatte er bevist, er Rosenborg fortsatt med i mesterligaen, er TV 3s sportssjef Stian Aune Kleppo sitert på, ifølge NTB.

TV 3 skal som vanlig sende mesterligakamper på tirsdager og onsdager utover høsten. Det er usikkert om kanalen vil kaste seg inn i en budrunde om TV-rettighetene for eventuelle RBK-kamper i UEFA-cupen.

Kampene skal i så fall spilles på torsdager, og endel tyder på at NRK eller TV 2 sikrer seg fotballgodbitene fra Lerkendal. Spørsmålet er om de vil gå i opptak, som Vikings kamper mot Chelsea og Celta Vigo i UEFA-cupen på TV 2 i fjor, eller sendes på direkten.

– NRK og TV 2 har så vidt snakket om dette, gjennom TV-avtalen har vi jo fortrinnsrett til kjøp av rettighetene. For oss er det først og fremst et økonomisk spørsmål. Jeg venter med å avklare dette med mine bevilgende sjefer til etter kampen i Spania tirsdag, sier sportssjef Grethe Johnsen i NRK.

Reklame

Her kan du levere Lotto