Gå til sidens hovedinnhold

Hun har løpt i fem år

Rosie Swale-Pope (61) begynte å løpe i oktober 2003.

(SIDE2): Og tirsdag kom hun hjem igjen fra den lange løpeturen til full jubel fra venner og familie.

Se bildespesial nederst på siden.

Samlet inn penger
For fem år siden begynte Rosie Swale-Pope den lange løpeturen verden rundt. Hun satte av gårde i 2003 fra Tenby, en by i Pembrokeshire, Wales, skriver Splash News.

Da hennes andre mann, Clive, døde av prostatakreft i 2002 bestemte hun seg for å løpe verden rundt for å samle inn penger til «the Prostate Cancer Charity», i tillegg til et barnehjem i Kitezh, Russland.

Pope har løpt med en vogn som er designet slik at hun både har hatt plass til bagasje og kunnet sove i den. Sønnen James har hatt ansvaret for hjemmesiden hennes og Geoff Hall har stått for forsyninger og utstyr som hun har trengt rundt omkring i verden.

Da kvinnen startet i Tenby lagde hun et fotavtrykk på trappen sin. Da hun kom i mål i dag kunne hun endelig plassere et avtrykk av venstrefoten ved siden av det andre avtrykket.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I mål på krykker
I april 2004 ankom Pope Moskva, Russland, og kom til Magadan sør i Russland i september 2005. Deretter gikk turen videre gjennom Alaska, videre til Canada og i oktober 2007 var hun i New York.

Pope har måtte fly innimellom, som for eksempel da hun reiste fra Canada til en rask visitt på Grønland, før hun fløy til Island for å løpe litt der også.

Den 18. juni ankom hun nord i Skottland, og har siden tidligere i sommer løpt hjem til Tenby.

Rosie Swale-Pope fikk en skade i hoften, og måttet derfor gå den siste biten av den lange reisen på krykker.

Planen er nå at hun skal skrive en bok om sitt lange eventyr.

Her kommer 61-åringen hjem igjen:

765

Kommentarer til denne saken