Gå til sidens hovedinnhold

- De store musklene bruker blodet

Nesten krise for Nøgenløbet, som manglet halvparten av deltakerne to timer før start.

ROSKILDE(SIDE2): - Bare så det er sagt, det er de store musklene som bruker blodet når man løper.

Det sa vinneren av Nøgenløbet 2010, danske Hans Christian Andersen, etter å ha lagt sine 14 mannlige konkurrenter bak seg i løypa.

Hans Christian vant også fjorårets løp, noe som sikret han en billett til årets festival.

Les: - Heh, er det premie?

Og med dagens seier, blir han også mest sannsynlig å se igjen neste år - premien er som vanlig et ukespass til Roskilde-festivalen.

Se bildekarusell nederst i saken!

Vanngrav
Tradisjonen tro ble det også under årets Roskilde-festival arrangert nakenløp på campområdet. Nytt fra i fjor var en vanngrav løperne måtte gjennom alle tre rundene, og som selvsagt førte til litt flere fall enn vanlig.

Det kalde vannet hjalp derimot tydelig ikke nok i varmen - vinner HC brakk seg nesten da han skulle intervjues rett etter løpet.

Gjørme
Like sikkert som at ting hang og slang, ble det utropt to vinnere, en på kvinne- og en på herresiden. Blant damene var det amerikanske Anne som vant, noe hun var strålende fornøyd med. Også hun var flere turer i vanngraven, og hadde gjørme i ansiktet som bevis.

- Jeg er vant til det, jeg driver med terrengløp hjemme, fortalte en strålende fornøyd vinner, som ikke har vært på festivalen tidligere.

Ingen damer
Som alltid er det Festivalradioen - som består av flere av Danmarks studentradioer - som står bak. Årets sending er den tolvte i rekken, og i samarbeid med festivalen har de sendt daglige programmer under festivaluka.

Men det ble nesten en liten krise for årets nakenløp; et par timer før start hadde ikke en eneste kvinnelig deltaker meldt seg på og radioen etterlyste damer som var villige til å kle av seg.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Det klarte de å få med seg, og på startstreken sto det 15 menn og 15 kvinner, alle i Adam og Evas drakt.

Flere tusen hadde møtt fram for å få med seg lørdagens svette begivenhet, og responsen uteble ikke da radiovertene meldte de nakne løpernes ankomst til arenaen - eller da løperne ga det de hadde de 300 meterne løpet er.

HER ER BILDENE FRA NAGENLØBET 2010:

3465

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken