Gå til sidens hovedinnhold

Vet å håndtere sakene sine

Men Josh, John og Dave må lære seg selvbeherskelse.

ROSKILDE(SIDE2): Them Crooked Vultures, Orange, Roskilde

Benevnelsen superband har ikke lenger udelte positive betydninger, og TCV er et av banda som både har fått ufortjent mye skryt og ris som et av verdens desidert hotteste band av denne typen.

Det som er sikkert, er at man skal være passe stor idiot for å ikke sette pris på spillekunnskapen til de tre – og når de i tillegg leverer både spilleglede- og innsats, er det mye som skal til for å ta fra dem prikkene på terningen som trilles.

Muligens det eneste som kan ødelegge for opplevelsen helt der øverst oppe i sekser-land, er dem selv.

For til tross for at de har et par låter av ypperste rockediggeklasse, er det grenser for hvor lenge man kan tvære dem ut.

Det startet fantastisk, og Roskildepublikummet lot seg rive med som om det var tidenes første rockband som spilte. Josh Homme var i storslag, og gliste og lo til publikum, mens Dave Grohl slo på trommesettet med selvtilliten og tilstedeværelsen til en frontmann og John Paul Jones så ut til å digge seg langt inn i basslinjene.

Bandet har bare gitt ut en skive, men der andre (debut-)band lar den rundt timelange skiva bli til en like lang konsert, valgte Josh, Dave og Paul å vrenge, vri og servere timinuttersversjoner av flere av låtene.

Det i seg selv er ikke gæernt – når tre av verdens beste innen rocken leker, er det bare å la seg rive med og vrikke på hofter i takt. Men etter tredje, fjerde gang begynner publikums tålmodighet å tøyes langt.

At bandet – eller rettere sagt Jones – i tillegg serverer en flere minutter lang pianosekvens like før avslutningslåta New Fang, er så unødvendig som det kan bli.

Satser på at gutta ikke legger sideprosjektet på hylla og klarer å lage et nytt bra album, - og slik skaffer seg det nødvendige konsertmaterialet

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken