Gå til sidens hovedinnhold

Roskilde donerer penger til nordmenn

Festivalen har for første gang delt av sitt overskudd med en norsk organisasjon.

(SIDE2): Den danske musikkfestivalen Roskilde Festival er svært populær blant nordmenn. Årlig reiser flere tusen ned for å overvære skittent camp-liv og musikk i dagevis.

Og Roskilde, som er en nullprofitt organisasjon, deler hvert år ut sitt overskudd etter årets festival til organisasjoner som jobber med dem som er sosialt utsatt.

- Ettersom mange av våre deltakere kommer fra andre nordiske land, ser vi også iblant mot Norge når vi deler ut overskuddet fra Roskilde Festival. Det er jo deltakerne, som gjør donasjonene mulige, sier formann for Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen i en pressemelding.

Og for første gang bestemte foreningen seg i år for å dele ut noe av overskuddet sitt til også en norsk bidragsyter. 900.000 danske kroner gis bort, og av disse får Frelsesarmeen i Norge 100.000.

- Vi er veldig glade og stolte for at dere har valgt å støtte Frelsesarmeen i år. Vi setter stor pris på denne gaven som kom som en stor og hyggelig overraskelse. Det er flott at Roskilde festivalen viser samfunnsansvar med bidrag som vil hjelpe mange som faller utenfor. Bidraget fra Roskilde vil sette oss i stand til å hjelpe enda flere med mat, klær, opplevelser, omsorg og fellesskap. Tusen takk for det!, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef for Frelsesarmeen.

De 900.000 deles ut i julen, og også den svenske Frelsesarmeen får penger.

- Foreningen Roskilde Festival har alltid hatt et spesielt fokus på sosialt utsatte barn og unge, og vi hører fra hjelpeorganisasjonene at behovet for hjelp og støtte har blitt større, og at det ikke kun gjelder i juletiden, sier Jørgensen.

Siden starten av 1970-årene har Foreningen Roskilde Festival generert mer enn 189 millioner til humanitære, kulturelle og allmennyttige formål.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Vikinglotto: I kveld kan man vinne 229 millioner

Kommentarer til denne saken