Gå til sidens hovedinnhold

- Rotet bort en gyllen mulighet

Vålerenga 2 klarte ikke å utnytte mulighetene mot Nest-Sotra.

Vålerengas rekruttlag tok i mot Nest-Sotra i Vallhall lørdag ettermiddag og kunne med seier skaffe seg litt pusterom til nedrykksstriden i 2. divisjon avdeling 1. Adnan Haidar ga Vålerenga en fortjent ledelse litt over halvveis i 1. omgang med et nydelig langskudd, men Nest Sotra utlignet drøye ti minutter før slutt på et straffespark. I mellomtiden hadde Mostafa Abdellaoue brent et straffespark for Vålerenga i en kamp Vålerenga dominerte banespillet.

- Vi sitter igjen med en dårlig følelse i kveld fordi vi skaper så mange sjanser. Jeg talte vel 14 sjanser til oss og noen av sjansene er veldig store. 1-1 føles som et tap i dag og vi rotet bort en gyllen mulighet til å få litt pusterom, sier Vålerenga-trener Andrea Loberto til vif-fotball.no.

- Det er positivt at vi skaper såpass mange sjanser, selv om vi hadde litt tregt balltempo og bruker litt for mange berøringer. Vi manglet også litt scoringsfokus i dag og trøkk i avslutningsøyeblikkene.

- Kan avgjøre selv

Det gjenstår nå to kamper i 2. divisjon og Vålerenga ligger to poeng foran Os som slo Førde lørdag.

- Vi er fortsatt foran og kan avgjøre dette selv men det blir en interessant slutt på sesongen. Det er mange lag som trenger poeng for å sikre plassen, slik som Åsane som tar i mot Os neste gang. Åsane ligger kun tre poeng foran oss, sier Loberto.

Vålerenga får noen utfordringer i de to siste serierundene. De skal spilles likt, og kolliderer med a-lagets kamper.

- Det blir en utfordring for oss fordi begge kampene for rekruttlaget går samme dag og i forkant av Tippeligakampene mot Strømsgodset og Lillestrøm, sier Loberto.

Vålerenga 2 møter Kjelsås borte i neste serierunde og avslutter hjemme mot Bærum.

- Det er ingen optimal situasjon og vi diskuterer internt hvordan vi løser det. Vi kommer nok til å ha noen spillere disponible for rekruttlaget, selv om de kanskje skal være med i troppen for a-laget. Vi må mobilisere litt og kan ikke bare la juniorspillerne kjempe om plassen i 2. divisjon. Til det er plassen i divisjonen for viktig for oss, forklarer han.

Skryter av Nouri

Vålerenga stilte med et sterkt mannskap mot Nest Sotra og a-lagsspillerne Frode Larsen, Amin Nouri, Kristian Brix, Dawda Leigh, Adnan Haidar og Fegor Ogude var på banen i tillegg til Martin Andresen.

- Jeg ønsker å gi Amin litt skryt, han har spilt to gode kamper i det siste. Han har vist at han er pigg og i god form. Han har satt klubben og andrelaget foran seg og vist en enorm løpsvilje og vilje til å prestere uansett nivå og divisjon.

- Han hadde et positivt innhopp mot Rosenborg og dagen etter fløy han til Bergen for møtet med Åsane. Han har spilt midtbane, stopper og back og løser en hver oppgave med en herlig innstilling. Han har virkelig stått fram i det siste, avslutter Loberto.

Vålerenga 2 – Nest-Sotra 1-1 (1-0)
2. divisjon avdeling 1, Vallhall arena, 9. oktober 2010, ca 120 tilskuere

Mål: 1-0 Adnan Haidar (27), 1-1 Johnny Furdal (79, str.)

Gult kort Vålerenga: Lamin Bojang

Vålerengas lag: Frode Larsen – Fadi Aziz, Lamin Bojang, Andreas Aanesrud, Amin Nouri – Adnan Haidar, Fegor Ogude – Martin Andresen – Dawda Leigh (Håvard Nielsen inn 77), Mostafa Abdellaoue, Kristian Brix (kpt.)

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden