Gå til sidens hovedinnhold

Raske penger, villige damer

Den nye norske filmen «Rottenetter» med Max Manus-helten Christian Rubeck tar i bruk nye metoder for å nå publikum. Se video.

(SIDE2:) Det norske thrillerdramaet «Rottenetter» kommer ikke på kino før til høsten, nærmere bestemt i september. Men allerede nå har Nordisk Film begynt å gire opp folks bevissthet om filmen som har Christian Rubeck i hovedrollen.

Rå, kjapp og sexy
I en såkalt teasertrailer berettes historien om finans- og oljemiljøet i Stavanger der hovedpersonen Jonny (Rubeck) trekkes mot miljøet der raske og ikke alltid hederlige penger kan kjøpe alt - også kjærligheten.

Teaseren er både rå, kjapp og sexy.

- Den handler fra finansmiljøet, eller B-laget i finansmiljøet i Stavanger, der mye av verdiene er bygget på raske penger innen oljebransjen som kanskje er kommet til på lyssky måter. Jonny er veldig tiltrukket av det miljøet, forteller produsent Stein B. Kvae i Paradox til Side2.

Må tenke nytt rundt lansering
Det er ikke vanlig at norske produsenter reklamerer for en film såpass tidlig. Markedssjef i Nordisk Film, Tom Erik Kolåsæter, sier til Side2 at det var muligheten til å eksponere filmen foran «Menn som hater kvinner» som gjorde utslaget.

- Her har vi muligheten til å introdusere filmen for et stort publikum, sier han.

Produsent Stein B. Kvae i Paradox film sier at det er blitt helt nødvendig å tenke nytt rundt lanseringen av norske filmer.

- At det kommer en ny norsk film er ikke lenger en nyhet. Og folk går ikke for å se filmen bare fordi den er norsk. Det har mange fått erfare i det siste. Det nytter ikke lenger å dukke opp fra intet to uker før premieren, mener han.

Han ser den tidlige titten publikum får på «Rottenetter» som første steg i å bygge noe mer rundt filmen. Regissør er Arild Østin Ommundsen som sist skapte «Monstertorsdag». Faste skuespillere som Kristoffer Joner og Silje Salomonsen er med. Fridtjov Såheim spiller Christian Rubecks kamerat.

Ros fra utlandet
Nylig vekket traileren fra «Yatzy» nysgjerrighet hos Fox i USA. «Rottenetter» har fått sin fan på ryktespredersiden Twitchfilm.com som leses nøye av amerikanske produsenter.

- Har Bret Easton Ellis flyttet til Norge, spør bloggeren.

Stein B. Kvae sier at det stadig blir viktigere å selge filmen sin til utlandet, men at det er tilfeldig at «Rottenetter» er blitt plukket opp av Twitchfilm.

- Men de sier den er en perfekt blanding av gloss og rått, og da har de jo fattet poenget, humrer han.

SE TEASEREN TIL ROTTENETTER HER

HTML EMBED
video_embed(12393,1);
Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken