Gå til sidens hovedinnhold

Vi kjøper mer sigaretter

Omsetningstall for sigaretter i 2007 viser at det er en økning på hele 20 kroner per innbygger siden 2006.

(SIDE2): I Norge ble det omsatt sigaretter for 5 083 804 000 kroner siste året, eller 1079 kroner per innbygger. Dette er en økning på 20 kroner per innbygger. Det viser tall AC Nielsen har innhentet.

- Skuffende tall
- Dette er skuffende. Aldri har det vært så gode hjelpemidler tilgjengelig for røykere som ønsker å slutte med røykingen, sier Dr. Jørn Gronert, spesialist i allmennmedisin.

På landsbasis er sigarettomsetningen per innbygger 1079 kroner. Dette er en økning på 20 kroner per innbygger siden 2006. Prisveksten i samme periode er ikke stor nok til å forklare denne økningen.

Tallet på røykere holder seg stabilt, en undersøkelse Norstat har gjort for legemiddelselskapet Pfizer viser at 26 prosent av nordmenn røyker, og at 70 prosent av norske røykere ønsker å slutte.

Omsetningen øker
- At sigarettomsetningen øker er alvorlige nyheter. Flertallet av røykerne ønsker å slutte, vi burde ha sett en nedgang i salgstallene. Økningen i sigarettomsetningen viser at det er på tide å tenke nytt rundt røykeslutt, fastslår Gronert. Totalt omsettes det mest sigaretter per innbygger i dagligvarehandelen i Buskerud og Agderfylkene.

I volumsalg ligger Oslo på topp mens salg per innbygger er lavest i grensefylkene, ifølge undersøkelsen gjort av Pfizer.

Da lederen for Røyketelefonen var på nett-treff hos oss fortalte hun at det fysiske røykesuget er over på fem minutter.

Få råd og tips her: - Suget er over på 5 minutter

Vet du hvor skadelig det er?
Hjerte og kar: Røyker du en 20-pakning om dagen, har du tredoblet risiko for å få hjerte- og karsykdommer. Selv om forbruket er nede i bare 1-4 sigaretter om dagen, er risikoen for å få hjertesykdom dobbelt så høy.

Les saken: Slik skader røyken deg

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken