Gå til sidens hovedinnhold

Blir forbudt å vise røyking på film

Streng røykelov vedtatt i Russland.

(SIDE2:) Nasjonalforsamlingen i Moskva har vedtatt en streng røykelov, som blant annet betyr forbud mot røyking i de fleste offentlige lokaler og mot alle former for tobakksreklame.

Fra 1. juni av blir det også forbudt å vise røyking på film eller fjernsyn, med mindre røykingen inngår som viktig ledd i handlingen. Det innføres fullt røykeforbud på restauranter, barer, offentlig transport, idrettsplasser og sykehus, skriver NTB.

Får bøter
Enkeltpersoner som bryter de nye bestemmelsene, kan bli ilagt bøter på opp til 5.000 rubler eller 920 kroner. For bedrifter kan bøtene komme opp i 150.000 rubler eller vel 27.500 kroner, meldte russiske medier onsdag.

- Sammenlignet med andre industriland, har Russland til nå vært et fristed for røykere. Sigaretter har vært billige, og røyking har vært tillatt nesten overalt, skrev den engelskspråklige avisen Moscow Times tidligere denne måneden.

Russland har en høyere andel røykere i sin befolkning enn de fleste andre land. Ifølge helsedepartementet i Moskva bruker rundt 44 millioner russere, det vil si omtrent en tredel av landets befolkning, tobakk til daglig.

Kommentarer til denne saken