Gå til sidens hovedinnhold

Plukket ut av De Niro

Rune Denstad Langlos «Nord» skal konkurrere under Tribeca, filmfestivalen til Robert De Niro.

(SIDE2:) «Nord» som gjorde stor suksess under filmfestivalen i Berlin i februar, skal konkurrere i hovedprogrammet World Narrative Feature Competition under den kommende filmfestivalen i Tribeca.

Startet av De Niro
Robert De Niro startet festivalen for noen år siden for å gi liv til området Tribeca i New York. De Niro bor i området selv.

I løpet av få år har festivalen vokst seg stor og anerkjent både innenfor amerikansk film og som et vindu for film fra hele verden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Jeg er virkelig glad for den fantastiske miksen av talent vi har funnet i år. Det finnes mange imponerende debutanter blant regissører og flotte rolleprestasjoner fra nye talenter blant skuespillere som jeg mener har en stor fremtid foran seg, sier programdirektør David Kwok til IndieWire.

Både nye og etablerte filmer mikses i konkurransen under festivalen.

Glad er også filmens produsent Brede Hovland.

- Vi har fått flere invitasjoner fra festivaler, men Tribeca sto helt klart øverst på listen. Det hadde vi ikke trodd da vi sto i Trøndelag for ett år siden på filmsettet, sier han til Side2.

«Nord» er en suksesshistorie internasjonalt. Den er hittil solgt til 13 land, og Hovland håper å være oppe i 20 land før Tribeca.

- Den er ikke solgt til USA, men vi skal ha noen visninger før festivalen og ønsker å promotere filmen i USA, sier han.

Kan vinne priser
Priser deles ut for beste film, beste debutantregissør, beste mannlige og kvinnelige skuespiller og beste dokumentar. I siste klasse deles det ut pris både til nye og til etablerte dokumentarfilmskapere. Rune Denstad Langlo og Anders Baasmo Christiansen, som spiller hovedrollen i «Nord», kan derfor være med og vinne pris for beste film, debut og skuespiller.

LES MER: Ville etter karsk i Berlin

Da «Nord» ble vist i Berlin, ble den omfavnet både av bransjebladene Variety og Screen International.

Sistnevntes anmelder skrev at Anders Baasmo Christiansens rolleprestasjon «bør kvalifisere til priser på internasjonale filmfestivaler», og mente at skuespilleren leverer «ekstra tyngde til opplevelsen av noe som er ment som en deadpan-komedie».

Norsk film er også presentert i dokumentarfilmsjangeren i samproduksjonen «Yodok Stories» av Andrzej Fidyk. Filmen handler om flere nordkoreanere som slapp unna konsentrasjonsleirene og endte opp med å berette sin historie i en musikal.

Rune Denstad Langlo vant for øvrig Kanonprisen under Kosmorama for «99 % Ærlig».

SE VIDEO AV NORD:

HTML EMBED
video_embed(12104,1);
Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken