Gå til sidens hovedinnhold

Å, herregud altså!

– Den er litt «bling bling». Vi pakistanere liker det, sier Tommy Sharif. En enstemmig jury har kåret «Imaginarium» til «Årets Russebuss 2010 i Oslo».

OSLO: – Den er veldig kul den bussen. Det ser ut som om de har brukt mye tid på den, sier jurymedlem Line Meyer.

– Og penger! skyter Tommy Sharif inn.

– Det er ingen tvil, dette er vinneren!

Kunstgress og godteri

Med blomster, sommerfugler og kunstgress i taket, lot juryen seg sjarmere av bussens interiør. Bildene viser dessuten mengder av godteri.

SE FLERE BILDER: Årets Russebuss 2010

– Den er veldig fargerik, det liker jeg, sier Line.

– Det er en detaljrik buss. Taket er veldig morsomt, sier Erik Dibba.

– Å herregud, altså. Den er veldig bra. Gjennomført fra topp til bunn, sier ansvarlig Tore Bollingmo.

IMAGINARIUM: SUKKERSØT VINNER

– Det er veldig mange kule konsepter og navn. Men jeg mener at et bra konsept bør være selvforklarende. Noen har klart det veldig bra, andre har vært mindre heldige. Til syvende og sist er det fullføringen og detaljene som skiller de beste fra de som dessverre ikke når helt opp, sier Line.

Tøft konsept

Prikken over i-en på Imaginarium, mener juryen er jentenes konsept:

«Vårt konsept er basert på Heath Ledgers siste film «The Imaginarium of Doctor Parnassus». Vår buss er et rullende show som tar deg med til drømmeland ved hjelp av våre magiske speil. Tør du å entre speilet? I så fall blir du tatt med dit hvor alt er mulig, dit dine innerste drømmer kommer i oppfyllelse og der dine villeste forestillinger blir virkelige.»

– «Tør du entre speilet», sier de. Og så er døra på bussen laget som et speil. Du må gjennom speilet for å komme inn. Det er kult, sier Line.

– Dette er et minne for livet, og disse jentene har lagt sjela si i bussen. Jeg tror de har hatt det i tankene; «vi vil vinne Årets Russebuss». De fortjener å vinne. Mangler de noen knuter i russeluene sine så hjelper jeg gjerne med resten, hva som helst. Det er bare å ringe! gliser Tommy.

Comic Con leserfavoritt

Juryen trekker også frem Wonderland, Comic Con og den Sorte Dame som favoritter. Leserne er ganske enige med juryen. Responsen for konkurransen på nettsiden www.dittOslo.no har vært enorm.

De tre bussene leserne likte best er også nettopp Wonderland, Imaginarium og Comic Con.

Comic Con tok en knepen seier foran Imaginarium, men bare med tolv flere stemmer. Juryen mener det befester Imaginariums plass i toppen. Men Comic Con blir selvfølgelig premiert med diplom og tittelen «Lesernes favoritt».

SE BILDER AV BUSSENE: Årets Russebusser 2010

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag