(SIDE2): Russens visepresident Axel Stoltenberg er fornøyd med russens engasjement. Over 1,2 millioner kroner ble resultatet fra Russens Humanitære Aksjon for SOS-barnebyer.

- Det har gått veldig bra. Det var 1300 russ som stilte opp en lørdag ettermiddag. Og vi er fornøyd med at vi fikk inn 120.000 mer enn i fjor, sier Axel Stoltenberg som er sjef for aksjonen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Statsministerens sønn legger til at han er positivt overrasket over at så mange ungdom stilte opp frivillig på en ettermiddag i helgen.

- Det var mange kreative personer som samlet inn penger. Foruten bøssebærerne, satte noen blant annet opp telt på Nationaltheatret hvor de solgte boller og spilte musikk.

- Fabian Stang stilte også opp, han har tidligere selv vært i russestyret, forteller Stoltenberg.

Lurer du på hvordan en barneby fungerer? Besøk den interaktive SOS-barnebyen.

Plass på Tryvann
Beste skole i år ble Eikeli, der 80.375 kroner ble samlet inn. All russ som gikk med bøsse får egen buttons og knute i lua. Den bussen som samlet inn mest penger er garantert en plass i ringen på Tryvann i mai – uansett utstyr. Beste russebuss ble «Tais Tois» fra Eikeli.

Totalt har Russ 07 og Russ 08 samlet inn over 2,5 millioner kroner. Russens innsamlingsaksjon er et samarbeid mellom SOS-barnebyer og Russens Organisasjonskomité, hvor målet er å samle inn penger til byggingen av Russens SOS-skole i Livingstone, Zambia.

- Det er logisk at vi gjør dette - når vi går ut av skolen, så bygger vi skole til andre i Zambia, sier Stoltenberg.

Byggingen av skolen i Livingstone er i gang, og til høsten vil de første elevene kunne begynne der. Skolen gir plass til 360 barn i alderen 7-15 år.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les historier fra da Side2 besøkte SOS-barnebyer i Zambia: