(SIDE2): Russefeiringen starter for alvor denne uka, noe som innebærer at flerer tusen festklare 3.-klassinger endelig skal få brukt sitt røde- og blå utsryt til fulle.

Tirsdag kveld samlet nærmere 6000 mennesker seg på Telenor Arena for å kåre årets buss blant Bærumsrussen - russen som fortjent eller ikke, er regnet blant de som bruker mest penger på russefeiringen.

(Se flere bilder fra kåringen nederst i artikkelen)

Etter måneder med jobbing for at nettopp deres buss skulle bli den beste, mest gjennomførte og ha det stiligste konseptet, stilte 27 busser fra åtte skoler i Bærum i Skolekåringene for Russen 2011. Enklete av bussene har et budsjett på over to millioner kroner, penger som er brukt på alt fra interiør, lydanlegg og konseptpakker.

- Best
Årets Vestre Bærums-buss ble «Palais». 27 jenter har jobbet med den siden februar, og bussen har en prislapp på i underkant av en million kroner.

- Vi vant denne kåringen fordi vi har det beste konseptet og den beste sangen. Vi har jobbet sykt hardt for dette, sier Ingrid Rud Iversen (18) til budstikka.no etter seieren.

De andre bussene som vant sin kategori, var «Kappleiken» som ble årets Eikeli-buss, «Paddys» ble årets Stabekk-buss, «Hair» ble årets Valler-buss og «Festivality» ble årets Nadderud-buss.

Hjelp av Rybak
I tillegg til å vise frem bussene sine, hadde de ulike bussene egne sanger som del av presentasjonen av busskonseptet. Enkelte har brukt 80.000 kroner for å få sin spesielle låt. Jentene på «Atlantis» fikk selveste MGP-helten Alexsander Rybak med - og det uten at de kostet dem en krone.

Årsaken er at enkelte av dem kjenner den tidligere Rud-eleven.

- Det er veldig kult at han stilte opp. Sangen er utrolig fengende og den fungerer overraskende bra som russelåt! Selv om det er en partylåt hører man fortsatt de typiske Rybak-trekkene, smiler Susanne Hægeland, som er en av de 24 jentene på bussens, til budstikka.no .

Det er første gang Bærumsskolene har felles kåring, og arrangøren ROK håper at de også skal få med Askerrussen neste år.

Millionfeiring i tre uker
Årets russefeiring starter offisielt 29. april med russefeiringen på Tryvann, og avsluttes som vanlig 17. mai. I tillegg til Tryvannsfeiringen, blir det selvsagt også de tradisjonelle Landstreffene på Lillehammer og Stavanger helgen 6.-8. mai.

I fjor hadde de to største leverandørene av russeutstyr, Russedress og Russeservice, en omsetning på henholdsvis 30 og 43.5 millioner kroner. En god del av pengene kommer fra russ og russebusser som før selve russefeiringen tar til, bruker dekknavn for å forlenge feiringen - det vil si at de har annet navn på bussen og et annet konseptet, enn det de bruker under selve russefeiringen i mai.

I tillegg til kåring av busser og konsept, kårer russen også også årets russelåt. For 2011 er det LMFAO -Party Rock Anthem feat. Lauren Bennett & Goon Rock:

HTML EMBED

Deretter gjenstår det å ønske russen god feiring og eksamen!

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

4228