Gå til sidens hovedinnhold

Sjokk-Russell gjør det igjen

Fikk halve USA på nakken i fjor. Nå skal han lede MTV Awards atter en gang...

(SIDE2): Den britiske komikeren Russell Brand er ikke fremmed for kontroversielle episoder, og fans av den alltid ulastelig antrukkede 34-åringen kan glede seg til høstens MTV Video Music Awards 13. september.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Disset Bush
I fjor høst var Brand programleder for MTVs viktigste kåring for første gang. Som vanlig kom den sleivkjefta briten en rekke freske utspill, deriblant flere av politisk karakter.

- Vær så snill og velg Barack Obama, på vegne av hele verden. Noen - jeg tror man kaller de rasister - er kanskje ikke klare for å stemme på en svart mann. Men det var hyggelig av dere å la den tilbakestående cowboyen få prøve seg, sa Russell i et dårlig skjult spark til George W. Bush.

Lunken respons
Heller ikke de kristne forbildene i Jonas Brothers slapp unna Brands skarpe tunge da han stilte spørsmålstegn ved guttas påståtte jomfrustatus.

De amerikanske tilskuerne virket ifølge NME.com på sin side ikke helt klare for verken politiske appeller eller vitser om tenåringers sexliv. Reaksjonen på Brands opptreden ble beskrevet som en blanding av stille humring og flau applaus.

Kontroversiell type
Siden i fjor har Russel også rukket å bli sparket fra sin radiojobb i BBC for å ha gått langt over streken med den 78 år gamle skuespilleren Andrew Sachs, kjent som Manuel fra «Hotell i særklasse».

Sammen med TV-kongen Jonathan Ross ringte Brand til Sachs for å fortelle ham at hadde hatt sex med barnebarnet hans, og opptrinnet ble så omdiskutert at selv statsminister Gordon Brown blandet seg inn i debatten.

Les her: - Jeg hadde sex med Brand

Så da er det vel bare å benke seg foran skjermen i september for å få med seg hvem Russell erter på seg denne gangen...

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken