– Totalt er opptil 15 overflateskip, ubåter og støttefartøy, samt fly og helikoptre fra luftforsvaret og luftforsvarshæren til den nordlige flåten involvert i øvelsen av de forskjellige styrkene til nordflåten, skriver det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Interfax skriver ikke hvor i Barentshavet den russiske nordflåten skal holde øvelse.

Krigsskip, ubåter og kampfly

En talsperson fra den russiske marinen sier til Interfax at øvelsen startet fredag, og at styrkene skal drive med kamptrening.

Flere krigsskip, ledet av jageren Admiral Usjakov, ubåter og forskjellige typer fly deltar i øvelsen, ifølge det russiske nyhetsbyrået.

Les: Slik kan en russisk krig mot Norge utspille seg: – Angrep uten hensyn til sivile tap

De skal blant annet øve på søk og angrep av ubåter, utarbeide organiseringen av luftforsvaret til flåtestyrkene til sjøs og øve på å redde personell i havsnød, skriver Interfax.

Tause myndigheter

Nettavisen har vært i kontakt med Forsvarets Operative Hovedkvarter. De vil ikke si om de kjenner til øvelsen, men talsperson Marius Vågenes Villanger sier følgende til Nettavisen:

– Forsvaret følger nøye med på all aktivitet i våre områder. Vi har ikke for vane å uttale oss om andre lands militærøvelser.

Heller ikke etterretningstjenesten har mye å si om den påståtte marineøvelsen.

– Vi følger rutinemessig med på det som skjer i våre nærområder, sier Ann-Kristin Bjergene, kommunikasjonssjef i Etterretningstjenesten til Nettavisen.

Nettavisen har også vært i kontakt med Forsvarsdepartementet, men de har foreløpig ikke kunnet svare på om de er kjent med øvelsen.

Les også: Forsvaret: Flere russiske fartøy i Nordsjøen