Gå til sidens hovedinnhold

Rustet til hardtrening

ANFI DEL MAR (vif.no): Etter tre ukers oppkjøring på hjemlig kunstgress i Vallhall er hele Vålerenga-troppen på plass i varmen på Gran Canaria. Nå venter to ukers kvalitetstrening på spansk gress.

- Vi har mange nye fjes i troppen nå, både på spiller- og trenersida, som skal lære hverandre å kjenne. På samlinger som denne får vi litt mer tid sammen enn vi har hjemme og spillerne og familiene deres får muligheten til å bli bedre kjent. Vi lever tett på hverandre i fjorten dager og får mer tid til den enkelte, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- Men først og fremst er dette en sportslig samling, der vi skal benytte sjansen til å få trent skikkelig på gress. Tidligere år har Gran Canaria-oppholdet vært starten på oppkjøringa og vi har brukt tid på å komme i gang etter ferien. Nå har vi flere uker med skikkelig trening i Vallhall bak oss og er mye bedre rustet til å trene hardt her nede.

- Her skal vi ha god kvalitet fra dag én. Disse ukene er en viktig del av forberedelsene til seriestart.

Stor delegasjon
Like før avreise kom beskjeden om at Kjetil Wæhler og Jørgen Jalland er ute med skade i seks uker. I tillegg har flere spillere trent alternativt i oppstartsukene i Vallhall, men skadet eller ikke, alle er på plass på Gran Canaria.

- Det stemmer. Alle er på plass og vi er en stor delegasjon. Det er imidlertid mulig at noen av de skadde spillerne drar hjem etter en uke, men vi ser an situasjonen litt utover uka før vi bestemmer oss. I tillegg kan det hende noen spillere må dra på landslagssamling i løpet av den siste uka, forteller sportsdirektøren.

- I tillegg til spillerne fra a-troppen har vi med oss noen av de mest lovende juniorspillerne. Bardh Shala og Adnan Haidar er her denne uka, mens Fredrik Carlsen og Amin Nouri tar over deres plass neste uke. Sammen med de to sistnevnte kommer også nysignerte Frode Larsen som skal være med oss siste uka før han skal tilbake på Bærum-trening.

- Vi synes det er viktig å ta vare på unggutta våre. De er ofte med på a-lagets treninger hjemme på Valle, men vi tror det er nyttig for dem å få være en del av miljøet på en treningsleir i tillegg.

To kamper neste uke
Neste uke spiller Vålerenga årets to første treningskamper på Estadio Municipal Maspalomas når Tromsø og Molde er motstandere i Gran Canaria Tournament.

- De kaller det en turnering, men det er ikke sluttspill med semifinale og finale. Vi skal spille to enkeltstående kamper, forklarer Aalbu.

Allerede første kveld var det klart for turens første treningsøkt, da Truls Hallen tok med seg laget på en lett løpetur i fjellene rundt anlegget på Anfi del Mar. Hardkjøret begynner tirsdag, med de første treningene på gress.

- Opplegget vårt blir ganske likt begge ukene, men det blir nok litt flere fotballøkter den siste uka i og med at vi spiller to kamper. En del av gutta har med seg familien nå i begynnelsen, men vi legger ikke opp til roligere treninger av den grunn.

Vålerenga-delegasjonen er innlosjert i leiligheter på ferieanlegget Anfi del Mar de to ukene de tilbringer på Gran Canaria. Øya ligger i Atlanterhavet, 197 kilometer utenfor Afrikas vestkyst.

- Trives vi ikke her, trives vi sannsynligvis ikke noe sted. Vi bor i råflotte leiligheter i flotte omgivelser. Vi får til dette gjennom sponsorer og samarbeidspartere og er veldig glade for å få lov til å forberede sesongen her nede.

- Det var deilig å dra fra ruskeværet hjemme og komme ned hit til varmen. Dette har vi sett frem til.Klikk her for å kjøpe sesongkort for 2008-sesongen