Gå til sidens hovedinnhold

Slik styler du det hotteste mønsteret i høst

Ruter, ruter og mer ruter.

(SIDE2): Høstkolleksjonene er fulle av ruter, både hos designerne og kjedene som kopierer dem.

Her går det fra 90-tallets grunge, til 40-tallet og referanser til datidens gentlemen. Det er ikke til å komme unna at ruter har blitt knyttet tett til grunge denne seongen, men det finnes et hav av muligheter også for deg som ønsker en mer ladylike stil, skriver Fashion Spot.

Rutene kommer nemlig i alt fra preppy, til sexy og kule, rocka utførelser.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Her tilbyr vi et lite jukseskjema for deg som ønsker nye måter å style rutene på - med hjelp av de store motehusene.

Celine

Det var mange ruteprydete stiler i Phoebe Philos kolleksjon. I et av antrekkene sin mikset hun to forskjellige rutede plagg sammen. Dette er altså lov, men pass på at fargene går i hverandre og at de tilhører sammen fargefamilie.

Om du ønsker å bruke forskjellige rutede plagg sammen kan det være greit å se til at de kommer i forskjellige størrelser, slik at det ikke blir for matchende.

I et av Celines andre antrekk ble en oversized kåpe paret med et stilfult rutete skjerf. Dette er en svært anvedelig måte å bruke ruter på, og det koster heller ikke skjorta å kjøpe seg et rutete skjerf (med mindre du kjøper det hos Celine).

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger stylet sin modell som en elegant og feminin ganster med stilige ruter, grove stoffer og en fedora. En herreinspirert styling slår sjeldent feil, og legg merke til de knehøye støvlettene som også er kule!

Marc by Marc Jacobs


En snerten liten jakke i ruter ble her paret med et skjørt som gikk ned til leggene og en stripete skjorte. Løstsittende, ankellange dressbukser er helt riktig i høst, og det er også de vinrøde skoene.

Fremhev midjen med et belte, og så er du klar for å trippe av gårde.

Stella McCartney

Hos Stella McCartney kom rutene i duse og feminine toner. Det kan være veldig pent å bruke disse tonene på et mønster som egentlig er reservert for mørkere og mer maskuline toner.

Milly

Rutede bukser ble sett på flere catwalker. Hvis du ønsker å prøve deg på det kan det være lurt å finne en mørkere bukse i starten, og par dem gjerne med mørke plagg. En skreddersydd bukse vil se aller best ut her.

3.1 Phillip Lim

Å mikse forskjellige tekstiler i et plagg har vært i motebildet en stund, men det er forsatt stilig å mikse for eksempel ruter med skinn, som sett her.

Saint Laurent

En lang, men smal skjorte ble paret med skinntights og en stilig blazer hos Saint Laurent. Har du noen av disse plaggene i skapet allerede; sett dem sammen nå!

Versace

Et rutete skjørt et stilig uansett om den har paneler og spenner som dettee, eller om den er enklere. Skjørtene som minner om en kilt går sjeldent ut av motebildet, og her er det bare å la seg inspirere av Cluless.

Tracy Reese

En liten rutete jakke med stylet med skinnende sorte materialer, gull og en hvit skjorte. Midiskjørtene er viktig denne sesongen, og kan være noe å satse på.

Kommentarer til denne saken