Gå til sidens hovedinnhold

Ryktene flyr om Playstation 3

Spill ser skuffende ut, den skal være vanskelig å programmere og flere hevder den ikke kommer i år. Ryktene flyr om Playstation 3.

(Spillmagasinet): Nå som Xbox 360 er lansert, er det på tide å gå videre til nye ting vi ikke vet noe om – de er naturlig nok mye mer spennende.

Les også:- Metal Gear-videoen er ekte.
Og:
Snakker om Playstation 3.

2006 blir året hvor alle de nye spillkonsollene ser dagens lys, Playstation 3 og Nintendos nye konsoll med arbeidstittelen Revolution.

Får vi håpe. Nyåret har startet med en rekke spekulasjoner om Playstation 3, noen av dem håper vi blit belyst på denne ukens teknomesse i Las Vegas.

Utsettes til 2007?

De hardeste ryktene vil ha det til at Playstation 3 ikke dukker opp i 2006, men utsettes til 2007.

Les også: - PS3 kommer høsten 2007.
Hardt ut: Microsoft ler av PS3-trailer.

Den populære spillbloggen Kotaku hevder de har snakket med folk som har førstehånds informasjon om konsollen, og som er mindre imponerte og skeptiske til vårlanseringen Sony insisterer på.

– Sony må presse på, og presse på hardt, skal de rekke en vårlansering, sier kilden.

Han underbygger påstanden med at Sony har feilkalulert hvor vanskelig det er å lage spill for Playstation 3, og sammenlikner maskinen med en motor på 350 hestekrefter.

– Sett at du har en motor på 350 hestekrefter, men skrur den fast i en bil med feil skruer. Motoren vil slite istykker bilen på et øyeblikk. Enten vil Sony lansere PS3 uten store spilltitler eller så må de utsette lanseringen, skrives det i bloggen.

Rykter og spekulasjoner er en daglig foreteelse i enhver spillblogg uten at det nødvendigvis har grobunn i virkeligheten, men Kotaku tenderer å være litt mer etterrettlige enn andre. De avslørte blant annet svært nøyaktig informasjon om Xbox 360 flere uker før informasjonen ble offisiell.

Ikke dermed sagt at du skal stole på alt de skriver ...

September mer sannsynlig?

Sony på sin side har ikke gått tilbake på sine tidligere uttalelser om at PS3 vil lanseres «våren 2006».

For hele familien: PS3 har også barnesikring.

Det er lite sannsynlig at selskapet ikke antyder en utsettelse så alvorlig som 2007, og vi ser det derfor som mer troverdig at maskinen kommer i år i Europa.

En annen populær spillblogg, Joystiq, trekker frem september som en sannsynlig måned. Grunnen skal være en påstått ansatt i Rockstar Games i Glasgow som hevder det neste «Grand Theft Auto»-spillet vil hete «Grand Theft Auto: London» og lanseres i fjerde kvartal.

Det er forventet at det «GTA»-spillet slippes på Playstation 3, det har sogar dukket opp et skjermbilde fra spillet.

– Imponerende maskin

Ikke alle er like skeptiske til Playstation 3. Tommy Tallarico, programlederen for anmelderprogrammet «Judgement Day» på den amerikanske spillkanalen G4, skriver i et innlegg på IGN.coms nettsider at han er imponert over maskinen.

Tallarico skal ha testet en del spill til Playstation 3, og han mener angivelig at de første spillene til PS3 ser mye bedre ut enn de første spillene til Xbox 360.

Programlederen nevner ingen spesifikke titler, men sier at grafikken i seg selv ikke er så imponerende – det er snarere hvordan omgivelsene i spillene oppleves.

– Dersom du stopper langs veien i «Project Gotham Racing 3» og ser på et tre, så ser du i grunnen bare to lag med teksturer som er limt sammen. Men noe av det jeg ser på PS3-en har alle elementer fra et tre som grener, løv og så videre. Og alt påvirkes av vinden fra bilen din når du kjører forbi ..., skriver Tallarico i innlegget sitt.

Han sier imidlertid ikke at Xbox 360 ikke kan gjøre det samme.

– Jeg sier bare at fra det jeg har sett, er jeg mye mer imponert over de første spillene til PS3 enn til Xbox 360.

En av kildene Kotaku-bloggen siterer hevder imidlertid det motsatt, og mener at spillet «Fatal Inertia» er foreløpig det eneste spillet som viser grafikk fra PS3-spill i funksjon. Du kan se tre videoer fra spillet her.

En ting er sikkert: Det blir en spennende tid fremover med flere store spill til Xbox 360, Playstation 3 og Nintendo Revolution. Følg med denne uken, da vi bringer de siste nyhetene fra CES i Las Vegas, verdens største dingsemesse.

Det ryktes at det vil dukke opp hete nyheter om Playstation 3 (naturligvis).