Gå til sidens hovedinnhold

Kan du massere deg til rynkefri hud?

Side2 tester den eldgamle teknikken som tar i bruk metoder fra japansk og indisk massasje.

(SIDE2): Mange jager etter et ungt og rynkefri utseendet, og er villige til å gå langt i et forsøk på å få en glatt og ungdommelig hud. Det sies at flere og flere tyr til kosmetisk kirurgi, men ikke alle ønsker å strekke seg fullt så langt. Da er det godt at det finnes alternative, og mer naturlige metoder.

- Hensikten er å gi en naturlig ansiktsløftning
Tidligere har Side2 testet både lysbehandling, akupunktur og oksygen- og ultralydbehandling. Alle er de behandlinger som lover å gjøre huden mer spenstig og mindre rynkete, uten bruk av verken kniver eller giftinnsprøytninger, og resultatet har vært varierende.

Da vi hørte at en eldgammel massasjeteknikk skulle bevare en ung «look» måtte vi selvfølgelig teste, for dette må vel være for godt til å være sant – eller?

- Natural Facial Lift Massage kombinerer teknikker fra både japansk og indisk massasje, akupressur og soneterapi. Hensikten er å gi en naturlig ansiktsløftning som et naturlig alternativ til kosmetisk kirurgi og fillere, sier Elisabeth Gracia, massør og kroppsterapeut ved Artesia Spa.

Gracias tips til å beholde huden ung:

- For å bevare en ung hud er det viktig å rense huden, benytte serum under dag/nattkrem, exfoliere samt bruke maske, spesielt de dagene man har vært ute mye. De produktene du bruker til daglig er det som over lang tid vil gi den største gevinsten.

- Husk solfaktor daglig og unngå å sole ansiktet.

- Vi fjerner avfallsstoffer og mimikk
Jeg entrer ett av behandlingssenterets små avlukker, og legger automatisk fra meg hverdagens stress og mas utenfor døren. Den beroligende musikken og behagelige duften som fyller rommet gjør at jeg umiddelbart begynner å slappe av.

I det terapeuten setter i gang med å massere ansiktet mitt med lette trykk forsvinner jeg inn i drømmeland.

- Dette er en veldig stimulerende behandling av ansiktet. Det vil si at vi hjelper til å fjerne avfallsstoffer og får mimiske muskler til å slappe av slik at rynker og linjer blir mykere. Vi jobber også med fibrene som gir en lifting effekt, samtidig som denne behandlingen gir mye velvære og dyp avslapning, opplyser Gracia.

Terapeutens lette trykk mot huden føles behagelig, men samtidig undrer jeg på om dette virkelig vil gi meg et yngre utseende? Det føles som hun knapt er i kontakt med huden min, og metoden er ulik enhver annen såkalt rynkebehandling jeg har testet tidligere.

Jeg bestemmer meg imidlertid for å fokusere på pusten og heller slappe av, og jeg faller raskt inn i en lett søvn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Massasjen reduserer stress og traumer
Teknikkene Gracia bruker skal ifølge terapeuten øke blodsirkulasjonen slik at funksjonen i huden blir mer effektiv.

Den skal stimulere nervesystem, forbedre flyt av lymfe og avfallsstoffer samt øke elastisiteten i huden. Hun mener den reduserer muskelspenninger i kjeve og ansiktet, samt reduserer uttrykkslinjer og rynker. Som om ikke det var nok fjernes døde hudceller samt at musklene i ansiktet blir stryket og formet. Metoden skal også reparere og balansere chien slik at man får et mildere ansiktsuttrykk.

- Denne massasjen reduserer stress og traumer som har satt seg i muskelvevet og gir mer energi til nakke, skuldre og ansiktet. Å la masken falle kan være en døråpner til velbehag og indre ro, opplyser Gracia etter at jeg har tilbrakt 75 minutter på behandlingsbenken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Side2 mener
Behandlingen er utvilsomt svært avslappende, og jeg følte også en viss energiøkning kort tid etter endt sesjon. Det behagelige trykket mot ansiktet, og terapeutens regel om å ikke prate under behandlingen, gjorde at jeg sovnet og greide å slappe av til tross for at jeg visste at resten av dagen ville by på utfordringer av ymse slag. Jeg må innrømme at huden virket noe mer drenert etter behandlingen, og en naturlig glød gjorde at jeg droppet sminken resten av dagen, og følte at det var helt ok. Også de påfølgende dagene så jeg at huden så sunnere og friskere ut enn tidligere, men fine linjer og rynker hadde ikke blitt mindre – i alle fall ikke hva jeg kan se med det blotte øyet.

Hvor
Side2 testet Natural Facial Lift Massage ved Artesia Spa på Majorstuen i Oslo .

Om behandlingen
Huden renses før terapeuten masserer ansiktet med lette trykk. Side2 testet en 75 minutters behandling inkludert rens.

Pris
En behandling koster fra 650 kroner og behandlingen Side2 testet varte i en time.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken