Gå til sidens hovedinnhold

Rynkekremene som virker

Amerikanske forskere har funnet ut at noen rynkekremer faktisk gjør det de sier de skal.

(SIDE2): Bilder av kjendiser med perfekt hud gjør at kvinner verden over bekymrer seg for at huden skal bli gammel og rynkete. Det har ført til at det nå finnes et enormt antall hudkremer på markedet som sier de både reduserer antall rynker og strammer opp huden. De inneholder både det ene og det andre vidundermiddelet, men mange har vært skeptiske og påstår at det bare er tull.

Retinol
Men, nå kommer et team med forskere i USA med en gladnyhet. De har nemlig funnet ut at det er noen av rynkekremene som faktisk virker!

Og de som holder det de lover er kremene som inneholder det såkalte «pro-retinol», som vitamin A kommer fra. Det skriver Femail.

Forskerne har funnet ut at kremene som inneholder dette middelet både forminsker de synlige rynkene, og gir en boost til de delene i huden som fornyer huden.

Forsøkene, som blir presentert i journalen Archives of Dermatology, fokuserte på rynker som kommer fra aldring, i motsetning til rynker som kommer fra soling.

Synlig forskjell
Forskerne ved University of Michigan Medical School testet en krem som inneholdt retinol på en gruppe eldre, hvor de fikk den ene armen innsmørt med retinol-krem, mens den andre ble påsmørt en krem som ikke inneholder vitamin A.

De frivillige smørte armene tre ganger i uken, i 24 uker. Så ble huden på begge armene analysert, og forskerne fant ut av retinol hadde ført til økning i produksjonen av to av de viktigste bestanddelene som er med på å fornye huden.

- Når man blir gammel naturlig mister huden sitt undommelige utseende fordi den blir tynnere, slappere og får fine rynker, forklarer sjefsforskeren Dr Reza Kafian.

- Tynnere hud får vi fordi huden produserer mindre av proteinet collagen. Retinol forbedrer utseendet på de små rynkene som kommer med naturlig aldring.

Men, selv om retinol kan se ut til å være det vidundermiddelet mange har lett etter, må man bruke det med varsomhet. Man kan bli rød av det, få irritert hud og kan gjøre at huden reagerer på sollys.

Les mer om helse her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis