(SIDE2): Ikke alle rynker kan unngås, men du kan redusere skadeomfanget av de fryktede fine linjene ved hjelp av noen få enkle knep.

HTML EMBED
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: 'your app id', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement('script'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/en_US/all.js'; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Det finnes selvfølgelig ingen mirakelurer, men disse fire triksene kan kanskje hjelpe deg godt på vei til å holde huden ung og frisk lenger.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Ta vare på øynene
En av de første stedene man oppdager rynker er rundt øyene. Her er huden tynn og delikat, og derfor spesielt utsatt for de fryktede linjene. Å myse når du leser gjør at rynkene kommer raskere, så trenger du briller kan det være lurt å gå til en optiker slik at du får skaffet deg briller eller linser så fort som mulig.

Les også:- Briller er kult!

Også mysing mot solen kan sette sine spor. Vil du unngå rynker, bør derfor et par solbriller alltid være med deg på solfylte dager. Sørg for å ta på deg et par med god beskyttelse, slik at du også unngår de skadelige UV-strålene.

Solkrem
Det er ikke nødvendig å si det, men solkrem er veldig viktig om du vil unngå for tidlig aldring. Faktor i dagkremen er essensielt, og ligger du på stranden bør du smøre deg ofte og rikelig.

Les også:- Sol er verstingen for huden

Stump røyken
Foruten å være skadelig for hjerte og lungene dine, er sigarettene også skadelig for huden din. En røykfylt atmosfære tørker ut huden, mens røyking reduserer blodgjennomstrømningen til huden. Dette fører igjen til at huden ikke får nok oksygen samt andre essensielle næringsstoffer. Dermed tørker huden ut, og ifølge undersøkelser vil en uttørket hud gi deg raskere rynker.

Røykerynker er også et problem. Små rynker rundt munnene (når man inhalerer), og rundt øyene (mange myser når de tar et drag fra en sigarett) er ikke akkurat sjarmerende.

Sov på ryggen
Det høres kanskje litt merkelig ut, men hvordan du sover har innvirkning på utviklingen av rynker i ansiktet. Sover du på magen vil huden i ansiktet ofte bli klemt og vridd, og over årene kan dette sette sine spor i form av rynker.

Hudleger kan til og med se hvem som sover på ryggen og hvem som sover på magen når man blir eldre og rynkene setter seg.

Les hele saken:Slik unngår du rynkene

Unngå jojoslanking
Om du går kjapt ned i vekt, får ikke huden tid til å tilpasse seg sitt nye volum. Har du gått raskt ned, er sjansen stor for at du går raskt opp igjen.Når man blir eldre så mister huden elastisitet, og det blir hardere for den å få tilbake sin vitalitet mellom hver vektreduksjon og vektoppgang. Så om du er på diett, sørg for at du legger på deg, og mister vekt i gradvis tempo.

HTML EMBED
HTML EMBED

(Kilde: Hello Magazine)