Gå til sidens hovedinnhold

Så mange boliger ble solgt

Septembersalget er verdt like mye som tre nye operabygg.

Det ble solgt boliger verdt tre nye operabygg - bare i september.

NA24 - din næringslivsavis

Trass i meldinger om et kjøligere boligmarked: Det ble solgt brukte boliger for omtrent 12,3 milliarder kroner i september. Det viser beregninger utført av NA24.

Til sammenligning er budsjettet for hele den nye operaen i Bjørvika på 4,3 milliarder kroner i dagens kroner. Med andre ord ble det omsatt brukte boliger i Norge til en verdi av tre hele operaer bare på en måned.

September på snittet
I september ble det solgt 5444 boliger over hele landet. 4,4 milliarder har gått til omsetning av 1675 eneboliger. 1,7 milliarder kroner har gått til 6224 delte boliger, mens hele 6,2 milliarder kroner ble brukt til å kjøpe 29.800 leiligheter.

Likevel var september en måned helt på snittet når det gjelder antall omsatte boliger. Både i mars, mai, juni og august var det høyere omsetning på boliger enn i september.

Store penger
Trass i dårligere utsikter på boligmarkedet, er det hittil i år solgt nesten like mange boliger som i hele år 2004. Ved utgangen av september var 50.841 boliger solgt over hele landet. I hele 2004 ble bare 704 flere boliger solgt.

Mandag kom tallene som viste nedgang i boligprisene - for tredje måned på rad. Det ble meldt om at dette var et tydelig tegn på et omslag i boligmarkedet. Men det omsettes fortsatt for store penger i dette markedet.

Les også: Bråbrems for boligsalg

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?