Gå til sidens hovedinnhold

Her er Saabs nye SUV

Bildene Saab egentlig ikke ville at du skulle se ennå.

Saab 9-4X SUV er dens fulle navn, og egentlig skulle den vises for første gang under Detroit-messa som åpner til helga.

Men nå er katta ute av sekken.

Fem bilder har lekket ut, og de viser en mellomstor SUV med linjer som helt klart viser at egenskapene på vei har hatt forrangen.

Som inspirasjon for nyheten har Saab brukt konseptbilen Aero X, men som vanlig er formene moderert når det kommer til en mer produksjonsklar bil.

Bioetanol
I fronten kjenner en igjen trekk fra dagens Saab-modeller, med for eksempel lykter som strekker seg rundt hjørnene. I vindusrekka kjenner en igjen Saab-trekk som strekker seg helt tilbake til 900-modellen.

I en tid da SUV-er i enkelte miljøer er i ferd med å få et mindre politisk korrekt stempel, har 9-4X et våpen å forsvare seg med. Allerede fra start blir den å få i bioetanolmotor.

Sterkeste motor blir en 2,0-liters turbo, som er kombinert med enten manuell eller automatisk girboks. Det spekuleres i at denne motoren skal kunne yte hele 300 hk når den fyres opp med bioetanol.

Kommer neste år
Saab 9-4X er ventet å komme i butikkene i 2009, og like etter kommer også søsterbilen Cadillac BRX. Teknisk plattform deles også med den kommende Opel Insigna, som til sommeren blir Vectras arvtaker.

Mer om bil og trafikk finner du i Bilmagasinet.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet