Rett før helgen bestemte General Motors seg for å avslutte arbeidet med å finne en kjøper av Saab.

Les mer: Saab legges ned

Etter at Bård Eker og Koenigsegg trakk seg fra Saab-kjøpet, og produksjonsutstyr for bilmodellene 9-5 og 9-5 ble solgt til den kinesiske bilprodusenten Beijing Automotive Investment Company (BAIC) har General Motors vært i forhandlinger med den nederlandske bilprodusenten Spyker. Disse forhandlingene brøt sammen før helgen.

Les også: Kineserne kjøper Saab og Kan kjøpe mer av Saab

Prøver igjen
Lørdag ble det klart at Spyker ikke har gitt helt opp Saab og sier at de vil fremme et forbedret oppkjøpstilbud. Tilbudet står frem til klokken 23 mandag kveld, og er et forsøk på å løse de problemet som hindret et vellykket oppkjøpsforsøk før helgen.

Nå går det mot konkurranse i å få tak i SAAB.

Nå skal en amerikansk investeringsbank har fått svensker med på laget for å ta opp kampen om Saab. Det er forretningsbanken Merbanco som viser interesse, melder den svenske tv-kanalen TV 4 og siterer saabsunited.com.

Med i kampen
Merbanco består av pengesterke finansmenn fra delstaten Wyoming. De var inne i bildet tidligere, men deres forslag ble avslått av General Motors. Nå skal det være snakk om et nytt bud. General Motors bekrefter at de har mottatt interesse fra flere hold.

- Etter fredagens kunngjøringen om at GM vil begynne nedleggelsen av Saab, har GM mottatt forespørsler fra flere parter. Vi vil evaluere hver forespørsel. Vi vil ikke kommentere ytterligere inntil disse evalueringen har blitt gjennomført, skriver General Motors i en pressemelding.

Les mer: Disse slåss om Saab

Det er ikke bekreftet hvem som er de svenske medspillerne til Merbanco, men ifølge TV 4 spekuleres det i at Bård Eker og Koenigsegg er med i gruppen.

Da Bård Eker gjestet TV-programmet «Skavlan» for et par uker siden klarte han ikke å avvise et comeback da han ble spurt om det var aktuelt.

Les også: Kikker på Saab

Bård Eker har ikke svart på NA24s henvendelser.