Gå til sidens hovedinnhold

En Saab å samle på

Den tøffeste Saaben i gata heter Turbo X. Bare 15 finner veien til Norge.

Ifølge Saab er den nye «Black Turbo» en heftig kraftpakke med et design alle vil snu seg etter, bygget på dagens 9-3.

Turbo X vil også være bilen som introduserer Saab med firehjulstrekk.

BILDEPSESIAL: Se flere bilder av Turbo X nederst i artikkelen

Det er nå 30 år siden den første Saab turbo så dagens lys, og den svenske bilprodusenten feirer dette med et begrenset opplag på 2.000 av jubileumsmodellen Turbo X. Opplaget vil fordeles på både sedan og stasjonsvogn versjoner.

0-100 på 5,7
Tøffingen byr på 280 hestekrefter og et dreiemoment på 400 newtonmeter fra en V6 motor på 2,8 liter, og for å toppe det hele får den Saabs nye firehjulstrekksystem, XWD.

Den kraftige motoren og det nye smarte drivsystemet skal ifølge svenskene gjøre Turbo X til en av de morsomste og sikreste bilene på globale veier.

Men, er du en av de som savner gode gamle 900 Turbo, og har lyst på oppfølgeren i moderne versjon, må du hive deg rundt. Det kommer bare 15 biler til Norge, og importøren venter at de forsvinner raskt. Selv om prisen er høy, er allerede en tredjedel av bilene solgt.

Stiv pris
I hjemlandet vil en Turbo X koste like over 400.000 svenske kroner, mens vi i Norge må punge ut med nærmere en halv million i tillegg som bidrag til felleskassen.

Prisene i Norge er som følger: Sedan, manuell: 861.400 kroner. Sedan, automat: 899.000 kroner. Stasjonsvogn, manuell: 885.700 kroner. Stasjonsvogn, automat: 923.300 kroner.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Kommentarer til denne saken