Gå til sidens hovedinnhold

Søt og romantisk

«Safe Haven» blir litt klissete, men vil fungere for sitt publikum.

HTML EMBED

Safe Haven - USA, 2013. Regi: Lasse Hallström. Med: Josh Duhamel, Julianne Hough, Cobie Smulders, David Lyons, Noah Lomax, Mimi Kirkland.

Aldersgrense: 11 år

Regissør Lasse Hallström har en varierende CV, men har laget mange uforglemmelige filmer, som «Mitt liv som hund», «Alle vi barna i Bakkebygrenda», «Hva er det med Gilbert Grape», «Siderhusreglene» og «Sjokolade».

Nå er han klar med «Safe Haven», som dessverre ikke vil bli regnet blant hans beste filmer.

I filmen møter vi Katie. Noe har fælt skjedd i nær fortid, og Katie må rømme hjemmefra. Hun ender opp i den lille byen Southport. Her blir hun kjent med enkemannen Alex og nabodama Jo.

Men kan man rømme fra fortiden? Eller vil den innhente Katie og ødelegge hennes nye liv?

«Safe Haven» byr på en romantisk og søt kjærlighetshistorie med et mørkt bakteppe. Det gryende forholdet mellom Katie og Jo blir fint fremstilt, og man blir sjarmert av menneskene i Southport.

Det blir til tider i søteste laget. Når Katie og Jo drar på kanotur og overraskes av en regnskur og ender med å danse, blir det nesten klissete. Men likevel klarer Hallström å gi oss en litt forelsket følelse i magen av paret.

Dette skyldes ikke bare Hallström, men også skuespillerne Julianne Hough og Josh Duhamel. Rollene er ikke de mest krevende filmhistorien har bydd på, men de to skuespillerne gjør en god innsats og overbeviser publikum.

Underveis i filmen var det to ting undertegnede irriterte seg grenseløst over. Til slutt viste det seg at irritasjonen var unødvendig, da det kom et par overraskende tvister mot slutten. For å ikke avsløre noe, vil jeg ikke fortelle hva tingene var. Men Hallström burde prøvd å forsvare valgene sine mer underveis. Lite er bedre enn en god og overraskende handlingsvri, men når oppløpet til vrien fungerer dårlig, burde man ta grep.

Filmen er basert på en roman av Nicholas Sparks, mannen bak blant annet «The Notebook» og «Dear John». Som de fleste andre filmer basert på Sparks’ bøker, er dette sentimentalt, romantisk og faretruende nær klisjeene. Det mangler litt dybde og vågalhet, og kan til tide minne litt om en såpeopera.

Men alle filmer trenger da ikke være dype og grensesprengende. Og det er ingen tvil om at mange liker romantiske filmer som dette. Dette er en film man kan både gråte og le av, og noen ganger er det nettopp det man trenger.

«Safe Haven» er en skikkelig jente-film som passer fint for en venninnekveld. Send de som foretrekker action og spenning på «Man of Steel», ta med deg lommetørklet og kos deg med kjærlighet og forelskelse!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken