(SIDE2): Det er i rollen som rektor og nonne i filmen «Doubt» at Meryl Streep (59) i natt fikk med seg statutten for beste kvinnelige hovedrolle under Screen Actor Guild Awards. SAG, som det jo kalles, ble avholdt for femtende gang i Los Angeles denne helgen og det var som seg hør og bør med de aller største stjernene til stede.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I sjokk
Filmstjernen ble svært gledelig overrasket over prisen, men hadde ingen tro på at hun kom til å vinne.

- Jeg kjøpte jo ikke kjole en gang. Jeg er virkelig i sjokk nå, sa hun i takketalen ifølge ukebladet People. Meryl kom i svarte bukser og en elegant svart overdel.

- Det er ikke noe som heter beste kvinnelige skuespiller. Det er ingenting som heter den største kvinnelige skuespillere i vår tid. Jeg er i en posisjon der jeg har hemmelige informasjon om det, så jeg vet at det er sant. Jeg er så imponert over kvinnene som er nominert og de som ikke er nominert i år - jeg er så stolt av dere! Alle vinner når vi får slike priser, sier hun i talen.

Meryl ble «slått av» Kate Winslet (33) under Golden Globe for et par uker siden, da var det Kate som stakk av gårde med prisen for beste kvinnelige hovedrolle. Men Kate vant denne gangen også - og ikke noe dårligere, hun fikk pris for beste kvinnelige birolle i filmen «The Reader».

Her er alle de nominerte!

Beste menn
Sean Penn (48) fikk pris for beste mannlige hovedrolle for sin portrettering av den homofile politikeren Harvey Milk i filmen «Milk».

- Skuespillere spiller ikke homofile eller straighte - vi spiller mennesker. Dette er en historie om like rettigheter til alle, sier Sean Penn i takketalen.

Avdøde Heath Ledger, som også er nominert til Oscar for beste mannlige birolle, fikk pris for sin rolle som Jokeren i «The Dark Knight», mens beste mannlige TV-skuespiller ble Hugh Laurie i rollen som Dr. House i serien med samme navn.

Vinnerne

Beste kvinnelige hovedrolle: Meryl Streep «Doubt»

Beste mannlige hovedrolle: Sean Penn «Milk»

Beste kvinnelige birolle: Kate Winslet «The Reader»

Beste mannlige birolle: Heath Ledger «The Dark Knight»

Beste ensemble i en spillefilm: «Slumdog Millionaire»

Beste mannlige skuespiller i dramaserie: Hugh Laurie «House»

Beste kvinnelige skuespiller i dramaserie: Sally Field «Brothers & Sisters»

Beste mannlige skuespiller i komedie: Alec Baldwin «30 Rock»

Beste kvinnelige skuespiller i komedie: Tina Fey «30 Rock»

Beste ensemble i dramaserie: «Mad Men»

Beste ensemble i komedie: «30 Rock»

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!