Gå til sidens hovedinnhold

Ungt blod på Djangofestivalen

– Vi har en ny generasjon norske stringswing-musikere på gang, og bra er det, Hot Club er jo snart pensjonister!

TORSHOV: Daglig leder på Cosmopolite, Miloud Guiderk, sprang forbi da Østkantavisa møtte et av nykommerbandene som gjør Miloud så glad og forventningsfull foran helgens Djangofestival.

– Og vi har flere norske musikere på scenen i år enn vi noen gang har hatt gjennom Djangofestivalens 30-årige historie, få med det!

Kortreist trio

Bandet Touché er et av to ferske, norske band på programmet. Johan Tobias Bergstrøm (22), Fredrik Solberg (22) og franske Gildas Le Pape (29) har spilt Jangojazz sammen et drøyt halvår, og gutta som alle bor i nabolaget gleder seg skikkelig til å være en del av Djangofestivalen.

– Alle tre er skikkelig fornøyde med samarbeidet – unge stringswing-musikere vokser ikke akkurat på trær, og vår ulike bakgrunn gjør det ekstra spennende, sier Johan Tobias, og legger til at Djangofetivalen er det største i Norge for stringswing-musikere.

Black Metal og stringswing

Johan Tobias forteller at han og Fredrik gikk på musikklinjen på Manglerud sammen, og at begge er vokst opp med musikk. Fredrik spiller kontrabass og har mange år som jazzmusiker bak seg, mens Johan Tobias spiller gitar og er klassisk skolert. Begge gutta studerer musikk.

Gildas utgangspunkt for å bosette seg i Oslo var black metal-miljøet.

– Jeg spiller gitar i Satyricon, og trives veldig godt med musikkmiljøet i Norge, sier Gildas på imponerende godt norsk, etter bare tre år som osloborger.

– Jeg liker å spille forskjellige sjangre, og variasjon er helt nødvendig for meg. Kombinasjonen black metal og stringswing er perfekt!

Big in France

Jangojazz, stringswing, sigøynerjazz – kjært barn og så videre – er en sjanger i sterk vekst i Frankrike.

– Det er i Paris det skjer, sier Gildas, – du finner stringswingkonserter og jammer overalt, og miljøet vokser. Det er en utrolig teknisk krevende sjanger å spille, og med mange veldig dyktige sigøynerutøvere. Jeg kommer fra Rennes og har spilt med sigøynere på gata. Veldig kult og annerledes!

Den årlige Djangofestivalen i Samois – byen der Django døde – er også en utrolig opplevelse forteller Gildas, med jamming døgnet rundt og ordentlig campingliv.

Djangofestivalen på Cosmopolite har også et stjernelag å by på. Fredag står Sylvain Luc/Bireli Lagrene, Touché, Antoine & Sebastien Boyer og Jazzbandit p\å programmet.

Lørdag er det tid for Jon Larsen, Andreas Öberg, Rocky Gresset/Sebastien Ginaux Trio, Fiona Monbet & Frangy Delporte trio, Gwen Cahue & Ben Holder Quartet, Hot Club de Norvége og Gaute Skrove.

Og kanskje det blir litt jamming også? Cosmopolite holder hus i Kulturslottet Soria Moria på Torshov.

God fornøyelse!

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping