Gå til sidens hovedinnhold

10 år forsinket fortelling

Men likevel god.

Saigon
The Greatest Story Never Told
Suburban Noize

Til tross for at mange artister har liknende historier som Saigon, så tar han nesten kaka. New York-rapperen er 32 år, som i hip-hop tilsvarer nesten 100, men han har ikke fått sluppet sitt første offisielle album før nå. En blanding av bransjepolitikk, mangel på radiohits, uflaks og sikkert en del dårlige avgjørelser gjør at flinkisen debuterer på en liten indie, uten brask og bram, etter å ha blitt dumpet av store Atlantic.

Men det har kanskje ikke noe å si på kvaliteten? Hvem vet. Saigons plate er i alle fall langt fra dårlig. Det skyldes blant annet hans mentor Just Blaze, som har vært med å produsere hele 16 av de 18 sporene, og som gir sin artist stilige beats få kan matche. Undergrunnshit’en «Come On Baby» er et god eksempel på Justs svære, til tider unike lydbilde, og Saigon har vært så heldig at produsenten har fått med sin venn Jay-Z. Ikke verst for en indieutgivelse.

HTML EMBED
try {MusicNodes.addNode("7cd4e444-fdf8-4f8d-933d-00758393ba9a", true);} catch (err) {}

Utenom å være en stødig rapper med et «imponerende» rulleblad som backer up tøffingpratet, kan han definitivt være mye mer enn tøff, noe som er hans sterkeste kort når det kommer til å skille seg ut; Få kan henvende seg til unge gangstere in training og si «skjerp dere» på en like stilig og genuin måte. Saigon hyller ikke livet som skurk i gatene. På flotte, Kanye West-produserte «It’s Alright» (med Dr. Dres eks-artist Marsha Ambrosius) er det rørende hvordan han snakker til unge alenemødre som sliter med å forsørge. Sjelden kost.

1 time og 20 minutter med mye materiale vi har hørt før blir til en litt for lang, utdatert historie som ikke er den beste vi har hørt, men Saigons debutalbum er lett en av de mest solide rapdebutene i år. (Synd at han ikke fikk lov til å ta med sin nesten hjerteskjærende «Pain In My Life» med norgesaktuelle Trey Songz.)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken