Gå til sidens hovedinnhold

Saksøker Oscar-pirater

De store filmstudioene Sony og Warner Bros. har tatt ut søksmål mot 12 personer, deriblant skuespilleren Carmine Caridi (70) for å ha spredd ulovlige Oscar-kopier på nett.

Før de såkalte visningskopiene ble sendt ut til medlemmene av Oscar-akademiet, måtte de undertegne strenge avtaler og akseptere følgene om kopiene havnet i andre hender eller på nettet.

Havnet på nett

Meget gode DVD-kopier av av blant annet «Den siste samurai» og «Mystic River» og flere andre filmer fant likevel veien til nettet. Nå saksøker Warner og Sony flere mennesker for piratkopiering.

Blant de saksøkte er den 70 år gamle skuespiller Carmine Caridi, som blant annet spiller i «Gudfaren»-filmene. Selskapene mener han ga visningskopier videre til en elektriker i Illinois som distribuerte dem på nettet. Selv sier elektrikeren at han bare kopierte til nærmeste familie.

FBI fant da de raidet huset hans, flere filmer, blant dem «Master and Commander».

Spesialmerkede kopier

Hver kopi var merket så det var ingen problemer med å spore kopiene tilbake til Caridi. Caridi på sin side var meget oppbragt første gang hans navn ble trukket inn i piratkopieringssaken.

10 andre personer, som ikke er navngitt, er ifølge Reuters også saksøkt. Det er uklart hvor mye penger de 12 blir saksøkt for.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?