Gå til sidens hovedinnhold

Sæle spent på homodebatten

Redaktør Finn Jarle Sæle er spent på hvilken vei kirken vil styre mot når kirkemøte tar tak i debatten om homofile i kirken.

Overraskelsen over at lærenemnda i Den norske kirke ble delt på midten var aldri der for redaktøren i den kristne-avisen Norge idag, Finn Jarle Sæle.

- Jeg ble først kjent med i sommer at det gikk mot deling, så jeg har hatt tid til å tenke på dette, forteller Sæle iBergen.no.

Fundamentalt tema
Sæle er tydelig bekymret over hvor mediepolitisert saken om homofili i kirken er. Det samme gjør den tydelige splittelsen i lærenemda.

- Dette er et utrykk for splittelse i det mest fundamentale i kirken, nemlig samliv og ekteskap, sier Sæle over telefonen. Ikke overraskende opptar temaet Sæle, og det er vanskelig for journalisten å stille spørsmålene.

Tett løp
- Hvordan tror du denne diskusjonen vil utvikle seg?
- Det er avhengig av utviklingen på topplan i kirken - hvem som vil fylle bispestolene som er og vil bli ledige. Ikke minst hvor mediestyrt debatten vil bli. Der er en undersøkelse som gir grunn til å anta at 70-80 prosent av prestene i Den norske kirke mener Bibelen er gudsord og vil følge det, hevder Sæle.

- Hvilke av de to retningene tror du Kirkemøtet vil dreie mot?
- Jeg tror at det kan virke som et veldig tett løp. Kanskje til og med ett dødt løp. Det er rett og slett avhengig av hva som skjer i kirken frem til da, slik jeg nevnte tidligere. Det blir spennende å se om det blir en mobilisering i grasrota. Hvis det forløper rolig og fredlig frem til kirkemøtet i 2007 kan det bli et veldig tett løp, avslutter Sæle.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken