Gå til sidens hovedinnhold

Salma: Moro med nordmenn

- Det var en god innspilling, men svært forvirrende å spille inn «Bandidas», ler Salma Hayek om sin norske regissøropplevelse sammen med Penelope Cruz.

(CANNES/SIDE2) : Det var en merkbar stor opphopning av fotograferende journalister rett foran plassen til Salma Hayek da den store juryen som skal bestemme Gullpalme-vinneren under årets filmfestival presenterte seg onsdag.

Mer enn skuespiller

Hayek er i juryen, ikke bare som skuespiller, men også som filmprodusent og pådriver for spredningen av meksikansk film.

- Interessen for spansktalende film har økt gjennom filmer som «Og mora di også» og andre produksjoner. At noen av oss som er med i dem får oppmerksomhet, kommer også filmer fra Latin-Amerika til gode, mente Salma Hayek.

Variasjon

Latinaen priste variasjonen i Cannes-festivalen og på filmsettet, og lo godt da en norsk journalist lurte på hvordan det var å spille inn actionfilm med Penelope Cruz, i Mexico - med de to norske regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning.

- Det var en god opplevelse, men forvirrende. Alle snakket forskjellige språk! Men jeg liker det, vi skulle gjøre flere slike produksjoner. Når du samler ulike mennesker på den måte, blir det mye mer interessant, sa Hayek.

Og selv om Hayek sto for det meste av glamouren, er det store notabiliteter i årets jury som ledes av filmskaperen Emir Kusturica. Toni Morrison, nobelprisvinneren i litteratur, er den største av dem.

Estetisk

- Jeg elsker film, men tidsskjemaet mitt tillater ikke alltid så mye kinogåing. Men jeg foretrekker morgenforestillingene klokken 11, fortalte forfatteren. Sammen med den spanske skuespilleren Javier Bardem («Havet innenfor»), actionregissør John Woo, Salma Hayek, Agnes Varda, indiske Nandita Das og regissørene Faith Akin («Mot veggen») og Benoit Jacquot skal de gjennom godt over ti filmer.

- Årets vinner blir en estetisk avgjørelse, og med det mener jeg at den skal bestemmes med hjertet med rasjonelle overtoner, sa jurypresident Emir Kusturica.

Den offisielle Cannes-lenken

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken